:

Wat zijn de lekkerste Indonesische gerechten?

Senna Yavuz
Senna Yavuz
2025-08-06 00:52:25
Count answers : 36
0
Van gado gado tot soto ajam soep of een heerlijke rendang. Dat is een soort Indisch stoofvlees. En zoek je nog een toetje of zoet recept, ga dan voor deze klepon (kokos balletjes), kue dadar (pandan pannenkoek) of kwee mangkok (gestoomde cakejes). Of maak eens Indische snacks zoals Indische pasteitjes of pisang goreng. In deze blog zie je zowel Indische als Indonesische recepten. Indische recepten zijn een combinatie tussen de Europese en traditionele Indonesische keuken.
Joshua Sital
Joshua Sital
2025-07-24 15:42:23
Count answers : 33
0
Rendang is het lekkerste gerecht ter wereld. Een grootschalige poll van CNN verkoos rendang zelfs als lekkerste gerecht ter wereld. Rendang kan vrij gemakkelijk thuis worden gemaakt. Rendang is een rundvleesgerecht met rijke smaken en heel malse vlees. Bakso is een hartige noedelsoep met gehaktballen. Soto is het ultieme voorbeeld van Indonesische comfort food. Nasi Goreng is een van de nationale gerechten van het land. Gadogado is een mix van groenten en tofu overgoten met overheerlijke pindasaus. Martabak is een Indonesische pannenkoek. Babi guling is knapperige aan het spit geroosterde big.

Lees ook

Wat is het beste Indonesische restaurant in Nederland?

Het restaurant, dat ook een vestiging in Utrecht heeft, staat niet voor niks in de top 50 van beste Lees meer

Wat is een Indonesische rijsttafel in Amsterdam?

Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam kun je vinden bij verschillende restaurants. Bij Restaurant Lees meer

Evie van den Broek
Evie van den Broek
2025-07-23 07:17:16
Count answers : 26
0
Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. Lemper is super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. Tjendol is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Nasi Campur is een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. Lemper is super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. Tjendol is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. De menukaarten staan vol met lekkere gerechten. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik mijn 10 favorieten Indonesische gerechten voor je op een rijtje gezet. Ga je naar Indonesië dan zijn dit absoluut de gerechten die je moet proberen: 1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. 2. Gado Gado Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. 3. Rendang Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Het is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. 10. Pisang Goreng Een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. Klinkt goed toch! Tjendol is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. Lemper is super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. De menukaarten staan vol met lekkere gerechten. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik mijn 10 favorieten Indonesische gerechten voor je op een rijtje gezet. Ga je naar Indonesië dan zijn dit absoluut de gerechten die je moet proberen: 1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. 2. Gado Gado Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. 3. Rendang Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Het is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. 10. Pisang Goreng Een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. De menukaarten staan vol met lekkere gerechten. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik mijn 10 favorieten Indonesische gerechten voor je op een rijtje gezet. Ga je naar Indonesië dan zijn dit absoluut de gerechten die je moet proberen: 1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. 2. Gado Gado Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. 3. Rendang Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Het is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. 10. Pisang Goreng Een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. Tjendol is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. Lemper is super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. Maar heb je ooit wel eens indonesische pandan sponscake of roti kukus geprobeerd. Vaak gewoon op straat te bestellen. Kom je een kraampje tegen met roti kukus of spekkoek dan moet je zeker een plakje proberen. Pisang Goreng een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro. Soto Ayam is een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. De menukaarten staan vol met lekkere gerechten. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik mijn 10 favorieten Indonesische gerechten voor je op een rijtje gezet. Ga je naar Indonesië dan zijn dit absoluut de gerechten die je moet proberen: 1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. 2. Gado Gado Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. 3. Rendang Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng, rijst, rendang, kip en boontjes. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Het is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. Het is echt super zoet en mega lekker. Je moet wel van kokos houden en van zoet anders vind je het niks. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. Dan is het vaak Tempe goreng in sambel, echt heel lekker! 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. De sateetjes zijn dunner, super goed gekruid en eet je meestal zonder saus. 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gev
Linn Coşkun
Linn Coşkun
2025-07-12 19:46:27
Count answers : 26
0
De Indische keuken is een combinatie van zowel de Indonesische en de Chinees-Indonesische keuken als de Europese keuken. Indische gerechten zijn variaties op traditionele Indonesische gerechten. Een aantal bekende Indische recepten zijn pikant gekruide kip in kokossaus, babi pangang, kerrie soep en sperzieboontjes in pikante kokossaus. Maak dan deze Indonesische gado gado of een lekkere en snelle nasi. Dan is deze rendang ook een aanrader. Voor de lunch kun je een lekker broodje kipsaté maken.

Lees ook

Waar eten locals in Amsterdam?

Deze restaurants bieden stuk voor stuk authentieke gerechten in een sfeervol kader, en als het de lo Lees meer

Wat betekent sama sebo?

Sama Sebo is apparently one of the oldest Indonesian restaurants in the Netherlands, having been ser Lees meer

Lois de Koning
Lois de Koning
2025-07-03 09:23:54
Count answers : 21
0
Saté zijn vleesspiesjes gekookt op kolen met pindasaus die over de saté wordt gegoten. Rendang is een gerecht oorspronkelijk uit Sumatra en staat bekend om zijn pittigheid en heerlijke smaak. Nasi Goreng is gebakken rijst wat geserveerd wordt met groenten, kip, rundvlees, zeevruchten en meer. Bakso is een Indonesische gehaktbal en is enorm populair in Indonesië. Ikan Bakar is een gegrild visgerecht. Pisang Goreng zijn bananen bedekt met beslag die vervolgens worden gefrituurd in hete olie.
Tijn Groote
Tijn Groote
2025-07-03 07:21:44
Count answers : 19
0
De top 10 van de meest populaire Indische recepten bestaat onder andere uit gado gado, soto ajam soep en rendang. Dat is een soort Indisch stoofvlees. Je kunt ook Indische snacks maken zoals Indische pasteitjes of pisang goreng. En zoek je nog een toetje of zoet recept, ga dan voor deze klepon, kue dadar of kwee mangkok. Indische recepten zijn een combinatie tussen de Europese en traditionele Indonesische keuken. Yvonne zet bijvoorbeeld een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente op tafel.

Lees ook

Hoeveel Indonesische restaurants zijn er in Nederland?

Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de mee Lees meer

Waaruit bestaat een Indonesische rijsttafel?

Een Indonesische rijsttafel bestaat uit diverse gerechten, waaronder Nasi Goreng en Bami Goreng. Ren Lees meer

Fiene van Ooste
Fiene van Ooste
2025-06-28 20:57:09
Count answers : 15
0
1. Rendang 2. Bakso 3. Soto 4. Nasi Goreng 5. Gadogado 6. Martabak 7. Babi guling
Ivan Pham
Ivan Pham
2025-06-16 06:48:01
Count answers : 27
0
1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. 2. Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. 3. Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. 10. Pisang Goreng Een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij.

Lees ook

Welke gerechten Indonesische rijsttafel?

Een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente wordt op tafel gezet. Het artik Lees meer

Yassin van Dooren
Yassin van Dooren
2025-06-07 22:03:49
Count answers : 25
0
Een typisch Indonesisch gerecht bestaat uit rijst dat wordt aangevuld met een sajoer en vlees of bijvoorbeeld tempe. Indische recepten zijn variaties op traditionele Indonesische gerechten. Een aantal bekende Indische recepten zijn pikant gekruide kip in kokossaus, babi pangang, kerrie soep en sperzieboontjes in pikante kokossaus. Maak dan deze Indonesische gado gado of een lekkere en snelle nasi. Dan is deze rendang ook een aanrader. Voor de lunch kun je een lekker broodje kipsaté maken.
Noor Erdoğan
Noor Erdoğan
2025-06-07 21:14:19
Count answers : 29
0
1. Saté zijn vleesspiesjes gekookt op kolen met pindasaus die over de saté wordt gegoten. 2. Rendang is een gerecht oorspronkelijk uit Sumatra en staat bekend om zijn pittigheid en heerlijke smaak. 3. Nasi Goreng is gebakken rijst wat geserveerd wordt met groenten, kip, rundvlees, zeevruchten en meer. 4. Bakso is een Indonesische gehaktbal en is enorm populair in Indonesië. 5. Ikan Bakar is een gegrild visgerecht. 6. Pisang Goreng zijn bananen bedekt met beslag die vervolgens worden gefrituurd in hete olie.
Lindsey van Eck
Lindsey van Eck
2025-06-07 19:20:49
Count answers : 28
0
1. Saté Saté zijn vleesspiesjes gekookt op kolen met pindasaus die over de saté wordt gegoten. Van welk vlees de saté gemaakt is, kan je zien aan de naam. Het gerecht is bedacht door verkopers op straat en is nu bekend als één van de meest bekende gerechten van Indonesië. 2. Rendang Rendang is een gerecht oorspronkelijk uit Sumatra en staat bekend om zijn pittigheid en heerlijke smaak. De naam rendang komt van het Indonesische woord ‘merandang’ of ‘rendang’, waarvan de vertaling langzaam is en niks is minder waar. 3. Nasi Goreng Nasi Goreng is gebakken rijst wat geserveerd wordt met groenten, kip, rundvlees, zeevruchten en meer. Het geheime ingrediënt dat dit gerecht zo bijzonder maakt is ketjap. 4. Bakso Bakso wordt meestal warm geserveerd met soep, groente, rijst en chili of sojasaus. 5. Ikan Bakar Ikan Bakar is een gegrild visgerecht. Ikan Bakar wordt geserveerd met ketjap, sambal en rijst. 6. Pisang Goreng Pisang Goreng zijn bananen bedekt met beslag die vervolgens worden gefrituurd in hete olie. Na 1 hap van dit lekkere ‘snackje’ wil je meer en meer!
Noortje Lathrope
Noortje Lathrope
2025-06-07 19:12:43
Count answers : 28
0
De gerechten zijn vaak lekker kruidig en bevatten veel groente. Een typisch Indonesisch gerecht bestaat uit rijst dat wordt aangevuld met een sajoer en vlees of bijvoorbeeld tempe. Indische gerechten zijn variaties op traditionele Indonesische gerechten. Een aantal bekende Indische recepten zijn pikant gekruide kip in kokossaus, babi pangang, kerrie soep en sperzieboontjes in pikante kokossaus. Heb je vanavond meer zin in een echt authentiek Indonesisch gerecht, maak dan deze Indonesische gado gado of een lekkere en snelle nasi. Heb je wat meer tijd, dan is deze rendang ook een aanrader. Voor de lunch kun je een lekker broodje kipsaté maken.
Tycho Merckx
Tycho Merckx
2025-06-07 18:46:46
Count answers : 26
0
De lekkerste Indonesische gerechten zijn onder andere rendang, een rundvleesgerecht met rijke smaken en malse vlees. Verder zijn er nog Bakso, een hartige noedelsoep met gehaktballen, en Soto, een warme soep die het ultieme voorbeeld van Indonesische comfort food is. Andere lekkere gerechten zijn Nasi Goreng, een gebakken rijst gerecht, Gadogado, een mix van groenten en tofu met pindasaus, Martabak, een Indonesische pannenkoek, en Babi guling, een knapperige aan het spit geroosterde big.
Sem Gellemeyer
Sem Gellemeyer
2025-06-07 18:04:58
Count answers : 34
0
Heerlijke Indonesische gerechten op tafel Indische gerechten staan er vaak om bekend dat je uren in de keuken moet staan, maar ik heb ontdekt dat dit lang niet altijd het geval is. In nog geen uurtje zet Yvonne bijvoorbeeld een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente op tafel. Hieronder zie de top 10 van de meest populaire Indische recepten gemaakt door Yvonne en/of mij. Van gado gado tot soto ajam soep of een heerlijke rendang. Dat is een soort Indisch stoofvlees. En zoek je nog een toetje of zoet recept, ga dan voor deze klepon (kokos balletjes), kue dadar (pandan pannenkoek) of kwee mangkok (gestoomde cakejes). Of maak eens Indische snacks zoals Indische pasteitjes of pisang goreng. In deze blog zie je zowel Indische als Indonesische recepten. Indische recepten zijn een combinatie tussen de Europese en traditionele Indonesische keuken.
Timo Zum Vörde Sive Vörding
Timo Zum Vörde Sive Vörding
2025-06-07 17:45:55
Count answers : 33
0
Ga je naar Indonesië dan zijn dit absoluut de gerechten die je moet proberen: 1. Soto Ayam Gezond en ook nog eens super lekker is Soto Ayam. Een goed gevulde kippensoep wat ik al sinds ik klein ben regelmatig eet. Het komt oorspronkelijk uit Java, maar wordt bijna in het hele land gegeten. Je hebt verschillende soorten soto, maar die met kip (ayam) is toch wel het lekkerste. Naast kip is de soep gevuld met rijst, aardappelen, ei, taugé, selderij en een heleboel lekkere kruiden. 2. Gado Gado Gado Gado is eigenlijk een soort van streetfood en ook dit gerecht vind je veel op Java. Het is een vegetarisch gerecht wat vaak koud wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit plakrijst, boontjes, gekookt eitje, tempe, selderij en een super lekkere pindasaus. 3. Rendang Rendang werd een aantal jaar geleden door de CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. In Indonesië zijn ze dan ook super trots op dit gerecht. Je vindt rendang bijna in iedere warung, maar het komt oorspronkelijk uit West Sumatra. Rendang is rundvlees wat uren wordt gestoofd en het is echt goddelijk! 4. Nasi Campur Als je geen keuze kunt maken, kies dan altijd voor Nasi Campur. Het is namelijk een gerecht wat bestaat uit verschillende indonesische gerechtjes. Het is overal weer anders. Vaak kregen wij Nasi Campur met een eitje, tempe goreng (wat je ook altijd moet bestellen, want dit is zo lekker), rijst, rendang, kip en boontjes. 5. Tjendol Oké dit is eigenlijk geen eten, maar mag niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik hou namelijk echt van Tjendol. Wij kregen dit vroeger alleen op feestjes of als we naar de Pasar Malam gingen. Het is een drankje met javaanse suiker, kokosmelk en pandan sliertjes. 6. Eigenlijk alles met Tempe Staat er Tempe/Tempeh op de menukaart dan moet je dit erbij bestellen. Tempe wordt gemaakt van sojabonen en is zo lekker. Meestal kun je Tempe als bijgerecht bestellen. 7. Sate Als je denkt Saté wat saai! Nou dan heb je het mis. Saté in Indonesië is namelijk niet te vergelijken met hoe wij saté in Nederland eten. 8. Lemper Super lekkere rolletjes kleefrijst met gekruide kip erin. Vooral verkrijgbaar in Java bij de straatkraampjes. 9. Spekkoek, sponscake of roti kukus Indonesië staat niet echt bekend om haar toetjes, maar wees niet gevreesd er zoetigheid genoeg. Bijna iedereen kent spekkoek wel. 10. Pisang Goreng Een gebakken banaan krijgen we meestal bij de Chinees met wat poedersuiker erbij. Geloof me, dit echt niet te vergelijken met de echte Pisang Goreng. Ben je in Indonesië, zit je lekker op het terras, bestel dan een porte pisang goreng erbij als snack. Geloof me, je krijgt geen spijt. En het mooie van alles, een heel bord pisang goreng kost je vaak een euro.