Wat is een Indonesische rijsttafel in Amsterdam?

Maaike van den Pol
2025-06-07 16:27:15
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam is een manier van shared dining waarbij je verschillende soorten gerechten kunt proeven. Bij sommige restaurants kan de rijsttafel heel erg pittig zijn, dus het is handig om van te voren te vragen of de Chef of om een extra cocktail te bestellen om het af te blussen.
Er zijn verschillende restaurants in Amsterdam waar je een goede rijsttafel kunt krijgen, zoals Mama Makan, Restaurant Blauw, Tempo Doeloe, Kantjil & De Tijger, Sama Sebo, Indrapura, Sampurna en Ron Gastrobar Indonesia. Bij sommige van deze restaurants kun je je eigen rijsttafel samenstellen of kiezen uit verschillende opties, inclusief vegetarische mogelijkheden.
Bij Mama Makan bijvoorbeeld, kun je beginnen met kroepoek en een cocktail, gevolgd door verschillende satéetjes en andere gerechten die smaken naar een stukje Indonesië op je bord. Ook bij Restaurant Blauw zijn er verschillende opties voor rijsttafels, inclusief een vegetarische optie.

Zakaria Diesbergen
2025-06-07 15:42:59
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam is Traditionele Indonesische keuken.

Indy van der Meulen
2025-06-07 15:03:01
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam is volgens de tekst te vinden bij Restaurant Jun, waar ze een duidelijke lijst met allergenen hebben, evenals opties voor vegetariërs en veganisten. Ze bieden een vegetarische rijsttafel en diverse vegatarische gerechten bij de keuzemenu's. Ook voor veganisten zijn er diverse opties beschikbaar. Restaurant Jun is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft parkeergelegenheid in de straat en omgeving. Ze hebben een afhaalservice van 16:00 tot 21:00 en reserveren is niet verplicht, maar wordt aangeraden om te voorkomen dat er geen plaats meer is.

Fem Dennenberg
2025-06-07 14:33:17
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam kun je vinden bij verschillende restaurants. Bij Restaurant Max krijg je zo'n authentieke rijsttafel voor je neus, lees je vooraf niet af aan het moderne restaurant. Bij Sari Citra kun je eten afhalen, maar aanschuiven mag ook, en als je dan toch lekker zit: vergeet je rijsttafel niet af te sluiten met de zoete snacks. Bij Kantjil & De Tijger serveren ze vier rijsttafels: een vegetarische, de Matjan, Bali en Kantjil, en heb je even geen tijd, dan neem je een bakje Indonesisch mee bij de to go aan de achterkant van het pand. Sama Sebo is een begrip in de P.C. De reden? De uitstekende rijsttafel, en het zit áltijd vol. Mama Makan staat wars van alle hotelrestaurants door zich vast te houden aan de specifieke Indonesische keuken, en dat resulteert in een bijzondere, originele rijsttafel, met gerechten die we nog niet eerder geproefd hebben.

Lenn van Dillen
2025-06-07 13:43:53
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel in Amsterdam vinden we bij Sama Sebo.
Geniet van authentieke gerechten zoals gado-gado en een uitgebreide rijsttafel, bereid door onze ervaren Javaanse koks.
Kom langs voor de authentieke smaken van Tempo Doeloe in onze "huiskamer van Amsterdam".
Waar traditie de chef is en gastvrijheid koning.
Sama Sebo: een culinaire beleving waar traditie en smaak samenkomen.
Het oudste Indonesisch specialiteiten restaurant van Nederland.

Bente Yüksel
2025-06-07 12:38:56
Count answers: 0
Een Indonesische rijsttafel is een "relic" uit de Nederlands-Indie periode, namelijk een Indische variant van een Europees banket of interpretatie van de selamatan (feestmaaltijd).
Bij onze combinatie van gerechten zoeken we naar evenwicht. Tegenover een zoet gerecht zetten we een zuur gerecht en tegenover een vet gerecht een niet-vet gerecht.
Het mooie bij een Indonesische rijsttafel is dat we met bijna alle dieetwensen rekening kunnen houden. Zoals eerder gezegd is het een combinatie van gerechten waarin de balans centraal staat.
Scherp tegenover mild, groenten versus vlees.
Vet versus niet-vet.
Desondanks is het toch verstandig om ons de dieet wensen door te geven.