:

Wat zijn de meest vieze gerechten ter wereld?

Jenna Bloemendaal
Jenna Bloemendaal
2025-08-08 17:51:10
Count answers : 31
0
Wijn gemaakt van baby muisjes is een gezondheidsdrankje in Korea en China. Escamoles zijn populair in Mexico, ze smaken boterig en een beetje naar noten. Pacha is een traditioneel Irakees gerecht. Balut is een populair gerecht in de Filipijnen. Casu Marzu is een lekkernij op Sardinië, een kaasje van schapen melk. Haggis is populair in Schotland, en bestaat voornamelijk uit ingewanden van de schaap, verpakt in de schapenmaag. Hákarl is haaienvlees, een populair gerecht in IJsland. Kiviak is populair bij de Eskimo’s. Criadillas zijn vooral populair in Spanje, Argentinië en Mexico. Hasma wordt gemaakt van het vettige weefsel rond de eierleiders van kikkers.
Casper van Loon
Casper van Loon
2025-08-08 17:38:56
Count answers : 29
0
De beruchte vrucht uit Indonesië en Maleisië stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet in openbare parken mag worden aangeplant vanwege de ondraaglijke geur die het verspreidt. Oh wow, nee, hier wil je echt ver van uit de buurt blijven. De Zweedse delicatesse stinkt zo ver-schrik-kelijk. Ok al zo’n avontuurlijke delicatesse; de casu marzu uit Sardinië: hiervoor rijpt de Pecorino ‘Sardo’, kaas gemaakt van de melk van Sardijnse schapen, zó lang dat larven van de kaasvlieg zich erin nestelen. Het beruchtste gerecht van IJsland is zonder twijfel de gefermenteerde haai (kæstur hákarl). Volgens een studie van de Engelse universiteit van Cranfield in 2004, is dit de ergste stinkkaas ter wereld. Mijn persoonlijke favoriet. Ik kreeg deze drol ooit voorgeschoteld op wijnreis door de Beaujolais. Bijnaam: stinky tofu. Ter afsluiting de allergruwelijkste stinkerd: kiviak.

Lees ook

Welk land heeft het meest smerige straatvoedsel?

Er is geen expliciet antwoord te vinden op de vraag in de gegeven tekst, geen informatie over landen Lees meer

Wat zijn exotische gerechten?

De Israëlische topchefs combineren deze kenmerkende fusionkeuken met traditionele Arabische gerechte Lees meer

Rowan van Straaten
Rowan van Straaten
2025-08-05 06:18:16
Count answers : 31
0
Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld. Gebakken brain-sandwich is een gerecht dat uit Midden-Amerika komt en bestaat uit de gepaneerde en gefrituurde hersenen van een kalf, die tussen een hamburgerbroodje worden gestopt. Escamoles is een delicatesse uit Mexico, gemaakt van eetbare larven die op de wortels van de agave plant worden gekweekt, en smaken naar noten. Sannakji is een Japanse dis die bestaat uit een rauwe inktvis die op de snijplank wordt gedemonteerd en geserveerd wordt met sesamolie. Casu Marzu is een Sardijnse kaas met levende insectenlarven erin, die 8mm lang zijn, maar zich kunnen uitrekken tot 15 centimeter als ze verstoord worden. Mopane is een rups die in Afrika wordt gegeten als gekookte of gefrituurde snack en wordt beschouwd als een belangrijke bron van eiwitten. Tonijn oogbol is een Japanse dis die bestaat uit de oogbol van een tonijn, die kan worden gekookt en geserveerd, of gebruikt als speelgoed. Balut is een Aziatisch gerecht dat bestaat uit bevruchte eendenembryo's die levend worden gekookt en geserveerd met peper en zout.
Mark Henriquez
Mark Henriquez
2025-07-24 19:31:47
Count answers : 37
0
Dit soepje wordt voornamelijk bij het ontbijt geserveerd en wordt in Irak gezien als een delicatesse. Het schijnt heerlijk te smaken, tot je weet wat er allemaal in zit. Het is namelijk een gerecht van gekookte voeten van de koe, en soms gaat er ook het hoofd van een schaap in zijn geheel erin. En dan bedoelen we dus inclusief brein, ogen en tong. De verkoop van Casu Marzu is overigens lange tijd illegaal geweest omdat de larven de spijsvertering kunnen overleven en dit mogelijk lichamelijke klachten met zich mee kan brengen. Gefrituurde stierentestikels worden in dikke plakken gesneden, door de bloem gehaald en in een flinke laag olie gebakken. De Kopi Luwak is een koffie gemaakt van uitwerpselen van de civetkat, ook wel ‘luwak’ genaamd. De grootste kakkerlaksoort, beter bekend als de ‘hissing cockroach’, wordt ondergedompeld in wat honing en sojasaus om vervolgens in de friteuse gegooid te worden. De maag van het beest wordt gevuld met hart, lever, longen en niervet van het schaap. Ja, de penis van de yak – een soort bison die voorkomt in Centraal-Azië – wordt echt gegeten in China. Ze worden door de soep gegooid of lekker op een toastje geserveerd op feesten en partijen. De placenta schijnt bomvol voedingsstoffen te zitten en kan daarmee bijvoorbeeld kersverse moeders helpen aan te sterken na een heftige bevalling.

Lees ook

Wat is het smerigste eten ter wereld?

Gebakken brain-sandwich is een culinaire hoogstandje dat rechtstreeks uit jouw nachtmerrie komt, maa Lees meer

Wat zijn de 10 lekkerste gerechten ter wereld?

De 10 best bekeken recepten van 2022 op Ohmyfoodness zijn: 1. Griekse Kofta zonder pakje 2. Taglia Lees meer

Maryam Elsjan of Wipper
Maryam Elsjan of Wipper
2025-07-20 16:58:37
Count answers : 33
0
De beruchte vrucht uit Indonesië en Maleisië stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet in openbare parken mag worden aangeplant vanwege de ondraaglijke geur die het verspreid. Oh wow, nee, hier wil je echt ver van uit de buurt blijven. De Zweedse delicatesse stinkt zo ver-schrik-kelijk. Ok al zo’n avontuurlijke delicatesse; de casu marzu uit Sardinië: hiervoor rijpt de Pecorino ‘Sardo’, kaas gemaakt van de melk van Sardijnse schapen, zó lang dat larven van de kaasvlieg zich erin nestelen. Het beruchtste gerecht van IJsland is zonder twijfel de gefermenteerde haai (kæstur hákarl). Volgens een studie van de Engelse universiteit van Cranfield in 2004, is dit de ergste stinkkaas ter wereld. Mijn persoonlijke favoriet. Ik kreeg deze drol ooit voorgeschoteld op wijnreis door de Beaujolais. Bijnaam: stinky tofu. Ter afsluiting de allergruwelijkste stinkerd: kiviak.
Sven Demir
Sven Demir
2025-07-11 15:59:03
Count answers : 27
0
Casa marzu is een rotte kaasoort uit Sardinië in Italië. De schapenkaas wordt zo lang gerijpt dat hij helemaal verrot. Ook worden er vliegen in geplaatst die larven in de kaas leggen. Als je de kaas eet dan eet je de larven erbij op… De letterlijke vertaling van Pani ca meusa is: brood met milt. Dat is ook precies wat het is. Het is een Siciliaans broodje met gehakte kalfslong en milt. We gaan nog even verder met de ingewanden. In Schotland eten ze namelijk gemalen schapenhart-long en -lever. Dit wordt gemixt met dierlijk vet en kruiden. Daarna wordt het in een schapenmaag gekookt. Het klinkt heel vies, maar eerlijk…wij hebben het wel eens gehad en het is best lekker. Misschien heb je dit typisch Franse gerecht wel eens gehad. Het is namelijk een bekende delicatesse in Europa, ganzenlever. Het klinkt alleen niet heel lekker… Ook wordt ganzenlever super zielig klaargemaakt. Om de lever lekker groot te maken wordt de gans volgepropt met eten. Dit wordt gedaan door een trechter in zijn bek te duwen waar het eten doorheen wordt gegooid. Super zielig. Smalaove is de Noorse benaming voor schapenkop. In Noorwegen wordt schapenkop als delicatesse gezien. Het ziet er vooral heel naar uit. Dit is een traditioneel Zweeds visgerecht. Het gerecht staat wereldwijd bekend als het smerigste eten ooit. Dit komt omdat de vis zo lang bewaard wordt dat hij gaat gisten. Hierdoor komt er een hele vieze geur vrij. Als je het blik openmaakt waar de vis in zit wil je dit buiten doen. Je hele huis kan er namelijk naar gaan stinken. Dit gerecht werd veel gegeten door de oorspronkelijke bewoners van Groenland. Er worden honderden kleine vogeltjes in een uitgeholde zeehond gelegd en dan wordt de huid van de zeehond weer dichtgenaaid. Een paar maanden later wordt de zeehond weer opengesneden en dan worden de verotte vogeltjes gevild en rauw opgegeten. Dit gerecht ruikt ook echt naar…naja, de dood. De letterlijke vertaling is gerijpte haai. Dit gerecht is een Ijslandse delicatesse. Nadat de haai gevangen is, worden de ingewanden eruit gehaald. Vervolgend wordt de haai begraven en na een aantal maanden weer opgegraven. Dit doen ze omdat alle giftige stoffen dan wegrotten. Als de haai wordt opgegraven komt er zo’n vieze geur vanaf dat veel mensen het niet kunnen eten. Maar als jij je over de geur heen kan zetten is dit gerecht volgens sommige bewoners heel lekker. Ook in eigen land kunnen we nogal vieze dingen eten. Wat dacht je van bloedworst. Deze worst is gemaakt van varkensbloed, vet, spek en kruiden. Je kan bloedworst opbakken en dan smaakt het volgens sommige heerlijk. Maar je moet er niet te veel over nadenken… Wij kijken niet raar op van dit oer-Hollandse visje. Maar stel je voor dat je uit het buitenland komt en je ziet allemaal mensen een rauwe vis met uitjes naar binnen werken. Als je er over nadenk is het eigenlijk best goor…

Lees ook

Wat zijn typische Vietnameese gerechten?

Vietnamese recepten zijn geïnspireerd op bijzondere Vietnamese smaken. Pho is in Vietnam echt street Lees meer

Wat is het lekkerste eten ter wereld?

Volgens de World Travel Awards staan de landen met de lekkerste eten ter wereld bovenaan in hun lijs Lees meer

Kyan Boudewijns
Kyan Boudewijns
2025-07-03 16:57:15
Count answers : 25
0
Kogelvis is namelijk een delicatesse in Japan, maar het zou zomaar eens je laatste maaltijd kunnen zijn. De garnalen zijn namelijk levend en dronken. Een voorbeeld hiervan is hákarl, wat haaienvlees van de Groenlandse haai is. Net als je denkt gekker kan het niet worden.. Ja hoor! In sommige streken van Afrika worden stenen toch echt gegeten als tussendoortje. In Kopenhagen is er een restaurant met twee Michelinsterren waarbij het gerecht, bestaande uit een salade met levende mieren, één van de specialiteiten is.
Beau Hoekstra
Beau Hoekstra
2025-07-03 13:32:31
Count answers : 35
0
1. Tonijn oogbollen, Japan Tonijn is een populaire vis in Japan. Zo populair dat zelfs de oogbollen gebruikt worden en je kan ze dan ook goedkoop terugvinden op de vele vismarkten. Ze kunnen gekookt worden en vervolgens gekruid met een beetje look of soja saus en citroen; zo maak je makkelijk een heerlijke snack! De smaak zou gelijkaardig moeten zijn aan die van octopus… 2. Gefrituurde tarantula, Cambodja Wil je af van je spinnenangst? Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s werden voor het eerst geïntroduceerd als voedselbron in het communistische Cambodja van de jaren 70, toen mensen niets te eten hadden en er hongersnood heerste. Tarantula’s frituren werd echter steeds populairder en vandaag kan je overal in Cambodja zo’n heerlijk gefrituurd spinnetje eten. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken. 3. Soep van miereneieren, Laos In Laos kan je Gaeng Kai Mot Daeng bestellen. Dit is een soep gemaakt van mieren, de eitjes van mieren en een embryo. Het is normaal gezien vrij zuur, maar smaakvol, en zou een beetje naar garnalen smaken. Begint je maag al te knorren? 4. Eland neus in gelei, Canada Kunnen we je verleiden met een stukje eland neus? In Canada hebben ze ontdekt dat het een ware delicatesse kan zijn! Kook de neus met ajuin en wat kruiden, verwijder het haar en kook het nogmaals. Op die manier krijg je een lekker gerecht. Zeggen ze toch… 5. Larvenkaas, Italië Mmm, larvenkaas! In Italië eten ze een kaas genaamd Casu Marzu, ook gekend als "rotte kaas". De Italianen gebruiken hiervoor beschimmelde Pecorino, gemaakt van schapenmelk. En die moet heel erg beschimmeld zijn! Als dat nog niet genoeg is, laten ze de kaas vervolgens enkele maanden in een donkere kamer liggen zodat vliegen er hun eitjes kunnen leggen en larven zich in de kaas kunnen ingraven en er hun uitwerpselen achterlaten. Zo krijgt de kaas haar erg scherpe smaak! Deze kaas is niet echt makkelijk te verkrijgen aangezien de EU ze verboden heeft vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn. 6. Duizendjarig ei, China Hard of zacht gekookt? In China worden eieren bedekt met klei, as en zout vooraleer men ze enkele maanden laat liggen om de juiste smaak te krijgen. Na een tijdje wordt het eigeel helemaal groen en krijgt het een, laat ons zeggen, interessante geur. 7. Maïsbrand, Mexico Mexicanen genieten al eeuwenlang van een type schimmel die ervoor zorgt dat maïs zwarte en witte, tumor-achtige gezwellen gaat aanmaken. Ze noemen het huitlacoche en het zou een zoete, gerookte smaak hebben. Deze schimmel groeit in warme landen zoals Mexico en wordt in de meeste andere landen gezien als gewasschade. Een voordeel is dat het gezonde vitaminen bevat. 8. Gefermenteerde en gedroogde haai, IJsland Oké, eerst en vooral heb je een haai nodig, liefst eentje die al dood is. Verpak hem, steek hem in een put, bedek hem met zand en rotsen en laat hem liggen voor ongeveer 2-3 maand. Daarna snijd je hem in stukken en laat je de haai nog enkele maanden drogen. Dit doe je best omdat haaienvlees giftig is. Het vlees eten zonder eerst het gif te verwijderen kan hetzelfde effect geven als alcohol drinken. Deze delicatesse wordt in IJsland hakarl genoemd. 9. Tentakels, Zuid-Korea Sannakji maak je door een inktvis in verschillende stukken te snijden en rauw te serveren. Er bestaat heel wat discussie over de methode, maar het blijft een veelvoorkomend gerecht in Zuid-Korea. De inktvis leeft nog een beetje wanneer deze wordt opgediend en als je niet genoeg kauwt kunnen de zuignappen op de tentakels zich vasthechten aan de keel en je doen stikken. Voor ongeveer zes Koreanen per jaar is dit de doodsoorzaak. Kaakspieren oefenen is de boodschap. 10. Cavia, Peru Cavia’s eten hoort er misschien wel wat raar uit, maar in Peru is dit al meer dan 5000 jaar doodnormaal! Peruvianen noemen het cuy en serveren het geroosterd of gefrituurd. Het vlees smaakt zoals kip of eend en het is zelfs één van de meest gezonde vleesgerechten die je kan vinden.