:

Wat zijn de meest vieze gerechten ter wereld?

Sven Demir
Sven Demir
2025-07-11 15:59:03
Count answers : 0
0
Casa marzu is een rotte kaasoort uit Sardinië in Italië. De schapenkaas wordt zo lang gerijpt dat hij helemaal verrot. Ook worden er vliegen in geplaatst die larven in de kaas leggen. Als je de kaas eet dan eet je de larven erbij op… De letterlijke vertaling van Pani ca meusa is: brood met milt. Dat is ook precies wat het is. Het is een Siciliaans broodje met gehakte kalfslong en milt. We gaan nog even verder met de ingewanden. In Schotland eten ze namelijk gemalen schapenhart-long en -lever. Dit wordt gemixt met dierlijk vet en kruiden. Daarna wordt het in een schapenmaag gekookt. Het klinkt heel vies, maar eerlijk…wij hebben het wel eens gehad en het is best lekker. Misschien heb je dit typisch Franse gerecht wel eens gehad. Het is namelijk een bekende delicatesse in Europa, ganzenlever. Het klinkt alleen niet heel lekker… Ook wordt ganzenlever super zielig klaargemaakt. Om de lever lekker groot te maken wordt de gans volgepropt met eten. Dit wordt gedaan door een trechter in zijn bek te duwen waar het eten doorheen wordt gegooid. Super zielig. Smalaove is de Noorse benaming voor schapenkop. In Noorwegen wordt schapenkop als delicatesse gezien. Het ziet er vooral heel naar uit. Dit is een traditioneel Zweeds visgerecht. Het gerecht staat wereldwijd bekend als het smerigste eten ooit. Dit komt omdat de vis zo lang bewaard wordt dat hij gaat gisten. Hierdoor komt er een hele vieze geur vrij. Als je het blik openmaakt waar de vis in zit wil je dit buiten doen. Je hele huis kan er namelijk naar gaan stinken. Dit gerecht werd veel gegeten door de oorspronkelijke bewoners van Groenland. Er worden honderden kleine vogeltjes in een uitgeholde zeehond gelegd en dan wordt de huid van de zeehond weer dichtgenaaid. Een paar maanden later wordt de zeehond weer opengesneden en dan worden de verotte vogeltjes gevild en rauw opgegeten. Dit gerecht ruikt ook echt naar…naja, de dood. De letterlijke vertaling is gerijpte haai. Dit gerecht is een Ijslandse delicatesse. Nadat de haai gevangen is, worden de ingewanden eruit gehaald. Vervolgend wordt de haai begraven en na een aantal maanden weer opgegraven. Dit doen ze omdat alle giftige stoffen dan wegrotten. Als de haai wordt opgegraven komt er zo’n vieze geur vanaf dat veel mensen het niet kunnen eten. Maar als jij je over de geur heen kan zetten is dit gerecht volgens sommige bewoners heel lekker. Ook in eigen land kunnen we nogal vieze dingen eten. Wat dacht je van bloedworst. Deze worst is gemaakt van varkensbloed, vet, spek en kruiden. Je kan bloedworst opbakken en dan smaakt het volgens sommige heerlijk. Maar je moet er niet te veel over nadenken… Wij kijken niet raar op van dit oer-Hollandse visje. Maar stel je voor dat je uit het buitenland komt en je ziet allemaal mensen een rauwe vis met uitjes naar binnen werken. Als je er over nadenk is het eigenlijk best goor…
Kyan Boudewijns
Kyan Boudewijns
2025-07-03 16:57:15
Count answers : 3
0
Kogelvis is namelijk een delicatesse in Japan, maar het zou zomaar eens je laatste maaltijd kunnen zijn. De garnalen zijn namelijk levend en dronken. Een voorbeeld hiervan is hákarl, wat haaienvlees van de Groenlandse haai is. Net als je denkt gekker kan het niet worden.. Ja hoor! In sommige streken van Afrika worden stenen toch echt gegeten als tussendoortje. In Kopenhagen is er een restaurant met twee Michelinsterren waarbij het gerecht, bestaande uit een salade met levende mieren, één van de specialiteiten is.
Beau Hoekstra
Beau Hoekstra
2025-07-03 13:32:31
Count answers : 4
0
1. Tonijn oogbollen, Japan Tonijn is een populaire vis in Japan. Zo populair dat zelfs de oogbollen gebruikt worden en je kan ze dan ook goedkoop terugvinden op de vele vismarkten. Ze kunnen gekookt worden en vervolgens gekruid met een beetje look of soja saus en citroen; zo maak je makkelijk een heerlijke snack! De smaak zou gelijkaardig moeten zijn aan die van octopus… 2. Gefrituurde tarantula, Cambodja Wil je af van je spinnenangst? Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s werden voor het eerst geïntroduceerd als voedselbron in het communistische Cambodja van de jaren 70, toen mensen niets te eten hadden en er hongersnood heerste. Tarantula’s frituren werd echter steeds populairder en vandaag kan je overal in Cambodja zo’n heerlijk gefrituurd spinnetje eten. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken. 3. Soep van miereneieren, Laos In Laos kan je Gaeng Kai Mot Daeng bestellen. Dit is een soep gemaakt van mieren, de eitjes van mieren en een embryo. Het is normaal gezien vrij zuur, maar smaakvol, en zou een beetje naar garnalen smaken. Begint je maag al te knorren? 4. Eland neus in gelei, Canada Kunnen we je verleiden met een stukje eland neus? In Canada hebben ze ontdekt dat het een ware delicatesse kan zijn! Kook de neus met ajuin en wat kruiden, verwijder het haar en kook het nogmaals. Op die manier krijg je een lekker gerecht. Zeggen ze toch… 5. Larvenkaas, Italië Mmm, larvenkaas! In Italië eten ze een kaas genaamd Casu Marzu, ook gekend als "rotte kaas". De Italianen gebruiken hiervoor beschimmelde Pecorino, gemaakt van schapenmelk. En die moet heel erg beschimmeld zijn! Als dat nog niet genoeg is, laten ze de kaas vervolgens enkele maanden in een donkere kamer liggen zodat vliegen er hun eitjes kunnen leggen en larven zich in de kaas kunnen ingraven en er hun uitwerpselen achterlaten. Zo krijgt de kaas haar erg scherpe smaak! Deze kaas is niet echt makkelijk te verkrijgen aangezien de EU ze verboden heeft vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn. 6. Duizendjarig ei, China Hard of zacht gekookt? In China worden eieren bedekt met klei, as en zout vooraleer men ze enkele maanden laat liggen om de juiste smaak te krijgen. Na een tijdje wordt het eigeel helemaal groen en krijgt het een, laat ons zeggen, interessante geur. 7. Maïsbrand, Mexico Mexicanen genieten al eeuwenlang van een type schimmel die ervoor zorgt dat maïs zwarte en witte, tumor-achtige gezwellen gaat aanmaken. Ze noemen het huitlacoche en het zou een zoete, gerookte smaak hebben. Deze schimmel groeit in warme landen zoals Mexico en wordt in de meeste andere landen gezien als gewasschade. Een voordeel is dat het gezonde vitaminen bevat. 8. Gefermenteerde en gedroogde haai, IJsland Oké, eerst en vooral heb je een haai nodig, liefst eentje die al dood is. Verpak hem, steek hem in een put, bedek hem met zand en rotsen en laat hem liggen voor ongeveer 2-3 maand. Daarna snijd je hem in stukken en laat je de haai nog enkele maanden drogen. Dit doe je best omdat haaienvlees giftig is. Het vlees eten zonder eerst het gif te verwijderen kan hetzelfde effect geven als alcohol drinken. Deze delicatesse wordt in IJsland hakarl genoemd. 9. Tentakels, Zuid-Korea Sannakji maak je door een inktvis in verschillende stukken te snijden en rauw te serveren. Er bestaat heel wat discussie over de methode, maar het blijft een veelvoorkomend gerecht in Zuid-Korea. De inktvis leeft nog een beetje wanneer deze wordt opgediend en als je niet genoeg kauwt kunnen de zuignappen op de tentakels zich vasthechten aan de keel en je doen stikken. Voor ongeveer zes Koreanen per jaar is dit de doodsoorzaak. Kaakspieren oefenen is de boodschap. 10. Cavia, Peru Cavia’s eten hoort er misschien wel wat raar uit, maar in Peru is dit al meer dan 5000 jaar doodnormaal! Peruvianen noemen het cuy en serveren het geroosterd of gefrituurd. Het vlees smaakt zoals kip of eend en het is zelfs één van de meest gezonde vleesgerechten die je kan vinden.