:

Moeten microgroenten rauw of gekookt gegeten worden?

Tobias van Amstel
Tobias van Amstel
2025-09-29 19:52:59
Count answers : 28
0
Ook omdat de broccolikiemen rauw gegeten worden en bij het koken of stomen van broccoli toch een aanzienlijk deel van de goede stoffen verloren gaan.
Thomas van Ommeren
Thomas van Ommeren
2025-09-29 18:33:41
Count answers : 36
0
Kiemgroente altijd goed wassen onder stromend water. Best niet rauw eten, maar voor gebruik even onderdompelen in kokend water of goed mee koken of wokken. Door de hitte worden de bacteriën gedood. Dit laatste geldt zeker voor kwetsbare groepen zoals kleine kinderen en oudere mensen.

Lees ook

Wat is de beste manier om microgroenten te eten?

Kiemgroenten zijn super veelzijdig: In een salade of wrap. Op een boterham met hummus of kaas. Als Lees meer

Wat zijn mogelijke nadelen van microgroenten?

Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoal Lees meer

Evy de Vrome
Evy de Vrome
2025-09-29 18:28:49
Count answers : 39
0
Kiemgroenten zoals alfalfa en taugé vallen in dit rijtje een beetje buiten de boot. Ze bevatten namelijk geen gifstoffen, maar mogelijk wel bacteriën. Deze bacteriën kunnen mogelijk een voedselvergiftiging veroorzaken. Deze bacteriën zijn ook te doden middels verhitting. Als je de kiemgroente knapperig wilt houden kan je ze onderdompelen in kokend water of wokken in de wokpan.