:

Wat is het beste zuurdesembrood van Nederland?

Elias Kalloe
Elias Kalloe
2025-07-03 03:23:46
Count answers : 2
0
Voor het beste zuurdesembrood van Nederland, hoef je niet ver te gaan. Tilburgs eigen Pig & Rye verkoopt namelijk het beste zuurdesembrood van Nederland. Bij de eerste Nederlandse zuurdesembroodproeverij beoordeelde een zevenkoppige jury het brood van 31 bakkers en wat blijkt: het beste brood wordt in Tilburg gemaakt. Tilburgs Pig & Rye staat op de eerste plaats in de categorie tarwebrood.
Suus Koç
Suus Koç
2025-07-03 02:38:23
Count answers : 1
0
Er wordt nergens in de tekst vermeld wat het beste zuurdesembrood van Nederland is. In de tekst wordt wel het zuurdesembrood van de eigen bakkerij beschreven, maar er worden geen vergelijkingen gemaakt met anderen. Daarom is geen specifiek antwoord te geven op de vraag.
Sylvie Wolters
Sylvie Wolters
2025-07-03 01:54:43
Count answers : 1
0
Elsenburg en Sebastiani Broodmakers uit Amersfoort maken het lekkerste zuurdesembrood van Nederland. Bij de eerste Nederlandse Zuurdesembroodproeverij werden de broodmakers op twee van de vier categorieën tot beste bakkers uitgeroepen. Het roggebrood én speltbrood van de broodmakers werd door een professionele jury verkozen tot het beste en lekkerste brood.
Fleur Post
Fleur Post
2025-07-03 00:35:23
Count answers : 4
0
Het beste desembrood van Nederland is volgens de desem-wedstrijd van het Echte Bakkersgilde te vinden in Drenthe. Echte Bakker Herman Schepers behaalde de eerste prijs voor zowel zijn ongevulde- als gevulde desembrood. Hij is gevestigd in Sleen. Bas Gommans uit Sevenum pakte de tweede prijs met zijn ongevulde desembrood en én de derde plaats in de categorie gevuld. Het brons in de categorie ongevuld ging naar John Treur, de Echte Bakker uit Oudewater, die op zijn beurt ook weer een zilveren medaille mee naar huis nam voor zijn gevulde desembrood.
Joey Vos
Joey Vos
2025-07-03 00:29:27
Count answers : 3
0
Bij een Franse boer ontdekte Dimitri het ‘campremy' meel, en dat was precies wat hij nodig had om het lekkerste zuurdesembrood van Nederland te maken. Na negen maanden kwamen de eerste ‘pains grand-mères’ uit de oven. Twee kilo per stuk, met een prachtig opengebarsten korst, een stevige, bijna vleesachtige structuur en de lekkerste geur van de wereld. Brood om verliefd op te worden.
Gijs Yavuz
Gijs Yavuz
2025-07-02 23:05:44
Count answers : 1
0
Het lekkerste brood ooit is het gewone zuurdesembrood dat ik heb leren bakken in Parijs. Een eenvoudig brood, het meest zuivere en bovendien het oudste dat er is. Wij maken het van biologische bloem, zeezout en alleen desem als rijsmiddel. Top in combinatie met de boter en de boeren, volvette kaas van Nel van Leeuwen van de Keizershof in Zoeterwoude.
Kayleigh Kolster
Kayleigh Kolster
2025-07-02 22:46:25
Count answers : 4
0
Na de winst in 2023 maakt Herman Schepers, De Echte Bakker wederom het beste desembrood. De vakjury kende de bakker uit Sleen zowel de titel ‘Beste desembrood van Nederland’ als ‘Beste gevulde desembrood van Nederland’ toe. Herman Schepers, De Echte Bakker ging er met beide titels vandoor. Ze behaalden goud met hun desembrood én hun desembrood gevuld met oude kaas, spek en bosui. Daarmee prolongeren ze de titels van vorig jaar.
Sepp van Ghoerle
Sepp van Ghoerle
2025-07-02 22:15:40
Count answers : 1
0
In de categorie ‘desembrood zonder vulling’ is Roy Schepers inmiddels dé vertrouwde naam bij de DesemAwards, voor het derde jaar op rij staat hij bovenaan de ranglijst. Zijn gevulde desembrood met oude kaas, spek en bosui liet hem voor het vijfde opeenvolgende jaar goud winnen. Ook ging Schepers er dit jaar van door met de titel Beste Echte bakker van Nederland. Dubbele winst voor Bergerslag Echte bakker Bergerslag uit Staphorst won met beide categorieën zilver. Derde plaats Een mooi debuut voor Echte bakker Steenbergen uit Meppel, Willem Steenbergen besloot om op het laatste moment twee van zijn jonge bakkers – Milan en Dennis - mee te laten doen aan de keuring. Dennis ging niet met lege handen naar huis en scoorde gelijk een beker. Op de derde plek in de categorie ‘desembrood zonder vulling’ bemachtigden Ruben Slagter een plek.
Matthias Jansen
Matthias Jansen
2025-07-02 22:04:21
Count answers : 4
0
Op 28 september hebben de bakkers een desem award in ontvangst genomen voor het beste desembrood van Nederland in de categorie ongevuld brood. De inzending uit het assortiment Gooisch Authentiek werd met veel zorg gebakken en gebracht voor de keuring. Christiaan: “Dit is echt heel mooi! Desembrood is een lekker en authentiek product waarvoor je echt naar de ambachtelijke bakker komt. Super dat we met onze ongevulde variant het beste scoren.”