:

Welk voedsel kan ik het makkelijkst fermenteren?

Lize van Clootwijck
Lize van Clootwijck
2025-10-30 17:29:42
Count answers : 33
0
Zuurkool, kimchi, Tamari, Shoyu, miso, tempé, amazake, gefermenteerde groente(sappen), kombucha, zure zuivel zoals kefir, biologische rauwmelkse yoghurt, rauwmelkse kaas vallen onder de gefermenteerde voeding. Ook bier, wijn, (appel)azijn, augurken en water kefir vallen onder de gefermenteerde voeding. En niet te vergeten zuurdesembrood dat echt de tijd heeft gehad om te rijzen. Koop liever gefermenteerde voeding waarvan je zeker weet dat de fermentatieduur lang is geweest: dat iets zuur is wil niet zeggen dat het levende micro-organismen voor jouw darmflora bevat. Lees verder bij artikel Melk Veel gefermenteerd voedsel wordt uiteindelijk weer verhit of gepasteuriseerd waardoor de gezonde bacterien en enzymen weer verloren gaan. Denk bijvoorbeeld aan zuurkool in zakjes uit de supermarkt
Koen Courtier
Koen Courtier
2025-10-30 15:47:27
Count answers : 23
0
Prima fermentatiegroenten zijn witte en rode kool, rode biet en wortel, radijsjes, koolrabi, raapjes, daikon, rammenas en prei. Je kan tal van andere groenten verwerken.

Lees ook

Hoe kun je thuis gefermenteerd voedsel maken?

library.no_preview_available Lees meer

Wat kun je eten met gefermenteerde voedingsmiddelen?

Gefermenteerde producten kunnen een gerecht heel interessant maken door de zuren en structuren ervan Lees meer