Lees het etiket
Er mag eigenlijk maar één ingrediënt op staan en dat is honing.
Staat er iets op van high fructose corn syrup, commerciële glucose of een andere naam voor suiker, dan heb je sowieso te maken met namaak honing.
Kijk of de honing na verloop van tijd kristalliseert
Wanneer je te maken hebt met pure honing dan kun je dit zien omdat het na een tijdje gaat kristalliseren.
Stop je het potje in de koelkast dan kun je dit nog sneller zien.
Pure honing mag niet oplossen in water
Wil je op een eenvoudige manier zien of je te maken hebt met pure honing of niet?
Doe dan een lepeltje met wat honing in een glas warm water.
Lost het direct op dan heb je te maken met honing die is vermengd met suikerstroop.
Blijft het aan de lepel hangen en moet je er je best voor doen om het op te lossen, dan is het hoogstwaarschijnlijk honing.
Let op de prijs.
Echte honing is best prijzig.
Zo betaal ik voor een pot honing op de markt al snel zo’n €7,-.
In de supermarkt kan ik al een pot kopen voor minder dan €2,-.
Dat kan gewoon niet pure honing zijn.
Kijk eens op de markt of er ook een imker staat met potten honing.
Je mag er dan vanuit gaan dat je echt pure honing in huis haalt.