:

Is lokale honing eigenlijk wel goed voor je?

Janne Spring in ‘t Veld
Janne Spring in ‘t Veld
2025-10-21 15:21:54
Count answers : 36
0
Na een jaar was er eigenlijk niet echt verschil tussen de twee qua symptomen en klachten. Dus waarschijnlijk help het niet. Het hele idee is eigenlijk helemaal niet zo gek. Bijen maken hun honing voornamelijk met bloemen en kleine struiken, terwijl hooikoorts vooral komt door pollen van bomen en grassen. De kans dus dat die pollen waar je allergisch voor bent vervolgens in je honing zitten, is nihil. Als er al pollen in honing zitten, is het vaak van die leuke kruiden waar je toch al niet echt ziek van werd. Als je al allergisch zou zijn voor berken, zou je bij de eerste keer dat je zo'n pot honing opent al meteen ongelooflijke jeuk moeten krijgen en uitslag en dat soort dingen.
Esila van Mil
Esila van Mil
2025-10-21 15:12:30
Count answers : 27
0
Een lepel honing, zo uit de pot, dat is veel beter. Dan raak je waardevolle enzymen kwijt in de honing, en die zijn nou juist zo gezond voor je. Als de honing versuikert, kun je ‘m gerust au bain-marie in een pannetje zachtjes opwarmen tot hij weer helder is, maar verder niet. Alle honing die je in de supermarkt koopt, is sowieso verhit. Dan zou ik lokale honing kopen.

Lees ook

Waar kan ik honing in de keuken gebruiken?

Gebruik rauwe honing als natuurlijke zoetstof in plaats van suiker. Of het nu gaat om het toevoegen Lees meer

Is streekhoning een echte honing?

Deze honing is 100% natuurzuivere honing, gegarandeerd zonder toegevoegde suikers. Onze honingproduc Lees meer

Maja Spiegelmaker Spanjaard
Maja Spiegelmaker Spanjaard
2025-10-21 13:51:50
Count answers : 35
0
Honing is niet gezonder dan suiker. Honing bevat een kleine hoeveelheid spoorelementen, mineralen, vitaminen en eiwit. Maar de hoeveelheid is heel weinig. Je kunt eigenlijk van één product niet zeggen of het gezond is.
James Huurdeman
James Huurdeman
2025-10-21 11:22:41
Count answers : 31
0
Lokale honing is vaak rechtstreeks afkomstig van de imker. Dit betekent dat het minimaal bewerkt is en alle natuurlijke eigenschappen, zoals enzymen, antioxidanten en mineralen, behouden blijven. In tegenstelling tot sommige geïmporteerde honing, die vaak wordt verhit en gefilterd, biedt lokale honing een authentieke smaak en maximale voedingswaarde. Een ander voordeel van lokale honing is dat het kan helpen bij het verminderen van allergieklachten. Omdat de honing sporen van lokale pollen bevat, kan regelmatige consumptie je lichaam helpen om geleidelijk resistentie op te bouwen tegen deze allergenen.

Lees ook

Kun je elke honing gebruiken bij het koken?

library.no_preview_available Lees meer

Is rauwe honing gezonder dan gewone honing?

Rauwe honing is dus niet verhit en onbewerkt. Het is niet gemengd met iets anders. Het is pure hon Lees meer