Wat eet je in februari?

Rafael Hussein
2025-06-30 04:59:15
Count answers
: 20
In de laatste échte wintermaand draait het om boerenkool, pastinaak en aardappels, maar ook knolselderij, Chinese kool, rode kool en rode biet zijn bekende seizoensgroenten in februari.
Onderstaande groenten zijn in februari op z'n best.
Appel Bloedsinaasappel Boerenkool Knolselderij Mandarijn Minneola Paddenstoel Pastinaak Peer Prei Rode biet Rode kool Sinaasappel Ui Witlof Wortel
Denk aan een ovenschotel met boerenkool, een winterse lasagne met boerenkool, smoothie of stamppot.
Kook voor een zachte puree of soep pastinaak in water of volle melk.
Ook lekker: voeg wat stukjes pastinaak toe aan een stoofpot.
Klassiek als onderdeel van een pan snert, maar ook goed te verwerken tot puree, soep of zelfs ravioli.
Snijd voor ravioli de knolselderij in flinterdunne plakjes en kook ze in een minuutje beetgaar.
Gebruik de knolselderij in plaats van pasta en vul met ingrediënten naar keuze.
Lekker, licht én verrassend.

Aaliyah Erdoğan
2025-06-30 02:13:09
Count answers
: 17
In februari draait het om seizoensproducten die perfect passen bij dit moment van het jaar.
Denk aan boerenkool en spruitjes, maar ook aan rode kool.
Of wat dacht je van zuurkool, aardappelen en knolselderij.
Stuk voor stuk ingrediënten die je gerechten die typische winterse smaak geven, zonder dat het zwaar of eentonig wordt.
In deze blog vind je lekkere verwarmende soep, stoofschotels en stamppotjes.
En gezonde zoete gerechten zoals bananenbrood en pannenkoeken om de goede voornemens vast te houden.

Bryan van den Velden
2025-06-29 23:54:41
Count answers
: 15
In februari kan je verschillende gerechten eten.
Een goedgevulde macaronisalade met vleugje kerrie en een romige, frisse saus is heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker als lunch of hoofdgerecht eventueel met wat knapperig stokbrood erbij.
Witlof met ham en kaas uit de oven is een heerlijke variant met een vleugje honing en smeuïge mosterdpuree.
Een havermout-yoghurtcake met bosvruchten is supermakkelijk om te maken en het resultaat is verrukkelijk.
De broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes is al jaren een grote favoriet.
Een stroganoff-pannetje met sappige gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons smaakt altijd.
De eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui is volgens recept van manlief en favoriet in huize Verweij.
Ook een ovenschotel met prei en gehakt is een favoriet, gemaakt zonder pakje of zakje.
De slanke croque-monsieur is een luxe ham-kaastosti met romige bechamelsaus.
Tjap tjoy met kip is een kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus dat je heel makkelijk zelf kan maken.
Ten slotte is er ook de ovenpasta met prei en ham met romige kaassaus, waarbij de mini penne niet eerst hoeft te worden gekookt.
Lees ook
- Welke groenten zijn in dit moment in seizoen?
- Welke groente per seizoen?
- Welke groenten in januari en februari?
- Waarom is het beter om seizoensgroenten te eten?
- Wat zijn de 20 gezondste groenten?
- Welke groenten eet je in maart?
- Wat zijn de 3 gezondste groenten?
- Welke groente eet je in maart?
- Wat zijn de minst gezonde groenten?