Bier kan uitstekend samengaan met eten.
In veel gevallen past bier bij meer gerechten en smaken dan wijn.
Als aperitief, bij vlees en vis, bij nagerechten en zelfs als digestief.
Een sour met een frikandelletje mayo is dan ook een prima combinatie.
Een witvis kun je prima combineren met een Weizen.
Bij kruidige spareribs kun je een wat zwaarder, kruidiger bier serveren, zoals een tripel of een barley wine.
Een mooie steak van de BBQ, met een goede korst, heeft geroosterde en karamelsmaken, wat heel goed samen gaat met een zuur en fruitig bier.
Een oester smaakt heerlijk bij de geroosterde en chocoladesmaken van de stout.
Onze non-alcoholische bieren passen goed bij lichte gerechten zoals een Caesar salade, visgerechten, of lichte kazen.
Hoppige bieren passen bij heel veel gerechten, maar je moet gaan proeven wat waarbij past.
Pizza’s en IPA zijn een ding, maar welke pizza hoort dan bij welke IPA?
Fruitigheid van hop past vaak bij de hartigheid van salami en ham, de bitterheid gaat dan weer goed bij zoete ingrediënten zoals ananas en cherrytomaatjes.
Een bittere IPA zoals Hop Art past bij een peperoni- of ndujapizza.
Bockbier smaakt goed bij een stoofpotje, een quadrupel ook trouwens.
Stouts zijn op zichzelf mooie toetjes, maar doen het ook lekker bij een romige cheesecake.
Of een kaasplankje met een mooie blauwschimmelkaas, waar een quadrupel ook goed bij past.