:

Wat is slow dining?

Maud van der Avoirt
Maud van der Avoirt
2025-10-13 03:47:20
Count answers : 33
0
Slow food is eerlijk, puur en vooral erg lekker. Het zijn recepten die je – zonder haast - met lokale, ambachtelijk geteelde producten van het seizoen maakt. Liefst recht van de boer of de moestuin.
Elin Prins
Elin Prins
2025-10-13 01:25:02
Count answers : 40
0
Slow Food (langzaam voedsel) beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio. Het internationale symbool van Slow Food is de slak. De beweging is in 1986 opgezet door de Italiaan Carlo Petrini onder de naam Arcigola, waarna in 1989 op een congres in Parijs de internationale beweging Slow Food werd opgericht.

Lees ook

Welke slowfoods moet je eten?

Tagliatelle Bolognese is een heerlijk stoofpotje. Chili con carne met rijst is een klassieke bereid Lees meer

Wat is de slow food beweging?

library.no_preview_available Lees meer