:

Welke vis is nog duurzaam?

Loïs le Gallen
Loïs le Gallen
2025-10-12 13:09:02
Count answers : 30
0
Wijting, schelvis, haring, sardines en ansjovis zijn duurzame vissoorten. Mosselen en oesters zijn duurzame zee-lekkernijen. Duurzaam gecertificeerde zalm is een optie. Kleine, korter levende vissen zijn een duurzame keuze. Horsmakreel kan als tapasgerecht worden geserveerd. Amerikaanse rivierkreeftjes zijn een duurzaam alternatief op het bord. Japanse oesters zijn een goed alternatief voor de platte oester.
Imke de Boer
Imke de Boer
2025-10-12 11:51:01
Count answers : 33
0
Kies je bijvoorbeeld voor (Zeeuwse) oesters, mosselen, alikruiken, Noorse zalm, haring, makreel of wijting, dan zit je bijna altijd wel goed. Check jouw keuze op de VISwijzer.

Lees ook

Hoe kom je aan duurzame vis?

Let op de keurmerkenZoek je in de supermarkt naar een duurzame vis, dan zijn keurmerken je vriend. Lees meer

Welke vis is het minst vervuild om te eten?

Vette vis is meer vervuild dan magere vis, omdat schadelijke stoffen zich ophopen in het vet. Vis ui Lees meer