:

Wat is duurzaam in de horeca?

Chris van de Biesenbos
Chris van de Biesenbos
2025-10-10 12:09:47
Count answers : 45
0
Gebruik milieuvriendelijke verpakkingen die gemaakt zijn van bagasse/suikerriet, hout, PLA of papier. Deze verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar, bestand tegen hitte en water, en verminderen de milieu-impact van je restaurant. Verminder je energieverbruik door regelmatig onderhoud aan keukenapparatuur uit te voeren en door in energiezuinige modellen te investeren. Bespaar zoveel mogelijk water door bewust om te gaan met water in je restaurant. Voorkom voedselverspilling door bij te houden hoeveel ingrediënten je op voorraad hebt, door porties nauwkeurig af te meten en door de “First In, First Out” methode te hanteren.
Melle Doesburg
Melle Doesburg
2025-10-10 10:23:14
Count answers : 39
0
Denk aan het verlagen van uw energieverbruik, gebruik maken van duurzame en lokale gerechten of het verminderen van uw afvalstroom. Duurzaamheid in de horeca staat steeds vaker hoog op de agenda. U krijgt met de footprintberekening inzicht in hoe duurzaam uw bedrijf of producten zijn. Als u weet waar uw grootste milieu-impact vandaan komt, kunt u gerichte stappen zetten om de footprint te verminderen. Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst. Met een footprintberekening brengt u de milieu-impact van uw restaurant in kaart. In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling.

Lees ook

Wat zijn de trends in duurzaamheid in de horeca?

De vraag naar veganistische en plantaardige opties blijft groeien, maar dat betekent niet dat je geh Lees meer

Wat is het meest duurzame eten?

Niet te veel vlees eten Door niet te veel of geen vlees te eten help je mee aan de gezondheid van m Lees meer