:

Wat zijn de trends in duurzaamheid in de horeca?

Bart van den Velden
Bart van den Velden
2025-10-10 10:25:56
Count answers : 35
0
De horecatrends voor 2023 zien duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu een belangrijke rol spelen. Er is een groeiende vraag vanuit de consument naar duurzamer eten en drinken, en het is daarom belangrijk dat restaurants hierop inspelen. Duurzaamheid is een hot topic in de horeca, en dit zal ook in 2023 zo blijven. We zien een sterke trend naar circulair denken, waarbij afvalstromen worden vermeden en grondstoffen worden hergebruikt. Het verminderen van voedselverspilling speelt hierbij een grote rol. Door als restaurant bewust met duurzaamheid om te gaan, creëer je een werkomgeving waar medewerkers zich betrokken bij voelen. Restaurants hebben een voorbeeldfunctie door duurzaamheid hoog op de agenda te zetten, inspireer je andere bedrijven en consumenten om ook bewuster om te gaan met het milieu.
Juul Lijn
Juul Lijn
2025-10-10 10:01:05
Count answers : 29
0
De vraag naar veganistische en plantaardige opties blijft groeien, maar dat betekent niet dat je gehele menu vegan hoeft te zijn. Het is vooral belangrijk om flexibel te zijn en te voldoen aan de diverse voorkeuren en dieetwensen van je gasten. Door een slim menu te bieden, inclusief voldoende veganistische, vegetarische en traditionele gerechten, kun je een breder publiek aanspreken.

Lees ook

Wat is het meest duurzame eten?

Niet te veel vlees eten Door niet te veel of geen vlees te eten help je mee aan de gezondheid van m Lees meer

Hoe weet je of iets duurzaam is?

Duurzaamheid wordt beoordeeld met behulp van methoden zoals de levenscyclusanalyse (LCA), CO2-uitsto Lees meer