Als je onderstaande materialen in huis hebt dan kom je een heel eind.
Goede koksmessen: ga naar een kookwinkel of messenspecialist en laat je adviseren.
Op het internet heb je zó messen besteld, maar je moet het echt voelen en zien om de juiste keuze te maken.
Je hoeft ook helemaal geen messen set van 15 messen te hebben, want 90% gebruik je vaak niet.
Jeroen kan echt niet zonder zijn koksmes, zijn fileermes en een echt scherp broodmes.
Natuurlijk mag een aardappelschilmesje niet ontbreken.
Sondeernaald/caketester: een onmisbaar culinaire gadget die veel topkoks gebruiken.
Het zijn flinterdunne naalden waarmee je snel, en zonder schade aan het product, de kerntemperatuur kan meten.
Je handen: koken is een ambacht, handwerk dus.
Je handen zijn de belangrijkste gereedschappen in de keuken.
Natuurlijk bestuur je met je handen alle apparaten en materialen, die doen uit zichzelf niks, maar met je handen doe je onwijs veel in de keuken.
Het kneden van deeg, plukken van kruiden, wassen van sla, vormen, opmaken van borden, testen van gaarheden, je handen en je vingers zijn prachtige instrumenten.
Want ken jij een apparaat dat iets kan grijpen, structuur voelt en temperatuur meet in 1 handeling?