:

Wat is de moleculaire gastronomische kookmethode?

Tyler Jacquot
Tyler Jacquot
2025-10-05 17:24:57
Count answers : 27
0
Deze stijl heeft nu ook veel aanhangers gevonden in de haute cuisine. Dit zijn koks die met gebruik van de nieuwste technieken ware meesterwerken op het bord weten te toveren. Het kritische voorwoord met een recept is van de Nederlandse Jonnie Boer. Een uitgebreide inleiding van een van de grondleggers, prof. Herve This, die onderzocht hoe chemische processen toe zijn te passen in de keuken om zo rationelere werkmethoden te ontwikkelen met gebruikmaking van allerlei nieuwe technieken zoals vloeibare stikstof, sous videkoken enz. De ingredienten zijn niet alom verkrijgbaar zoals gentiaancreme, varkensoren, verse morieljes. Gericht op koks met grote kookervaring die beschikken over de vereiste apparatuur.
Tygo Meyer
Tygo Meyer
2025-10-05 12:43:09
Count answers : 33
0
Geen informatie over specifieke moleculaire gastronomische kookmethode in de tekst.

Lees ook

Is moleculaire gastronomie veilig om te eten?

Als deze principes geborgd zijn, dan is de moleculaire keuken absoluut niet onveiliger dan de tradit Lees meer

Welke chefs gebruiken moleculaire gastronomie?

library.no_preview_available Lees meer