:

Wat is het verschil tussen "artisanaal

Selina Broek
Selina Broek
2025-09-29 18:03:18
Count answers : 26
0
Het gaat er vooral om hoe het product gemaakt of de dienst geleverd wordt. Het maakt niet uit of dat met behulp van machines gebeurt. Ambachtslieden maken unieke objecten. Het gaat om precisie- en maatwerk. Ze werken met passie en streven naar perfectie van hun werk. Dit is anders dan artisanaal.
Daniel Le
Daniel Le
2025-09-29 17:41:04
Count answers : 22
0
Het verschil tussen "artisanaal" en andere termen is dat "artisanaal" niet wettelijk gedefinieerd is in ons land. Frankrijk, Ierland en Tsjechië hanteren daarentegen wel zeer duidelijke en strikte definities van wat mag worden verkocht als “ambachtelijk”, “artisanaal”, “natuurlijk”, “homemade” en “traditioneel”. De nadruk ligt daar op criteria als het gebruik van traditionele methodes, authentieke ingrediënten en recepten, en een kleinschalige productie door vakmensen die hun product kennen.

Lees ook

Wat is artisanaal brood?

Ambachtelijk brood heeft vaak een stevige, goudbruine korst. De korst is niet alleen decoratief, ma Lees meer

Kan ik brood bakken zonder een gietijzeren pan?

Ja, je kunt brood bakken zonder een gietijzeren pan door een rijsmandje of bakpapier te gebruiken. E Lees meer

Giovanni van Dongen
Giovanni van Dongen
2025-09-29 16:53:04
Count answers : 23
0
Men noemt een product ambachtelijk of artisanaal als het op de originele of traditionele manier gemaakt wordt. Bij ambachtelijke producten is elk exemplaar uniek doordat de ambachtsman individuele aandacht schenkt aan het materiaal. Ambachtelijke producten zijn veel duurder dan industriële producten omdat er niet of nauwelijks schaalvoordeel kan worden behaald. Persoonlijke vakbekwaamheid en ervaring zijn doorslaggevend om tegemoet te komen aan de specificatie van de klant. Omdat de term niet beschermd is wordt er in de reclame op grote schaal misbruik van gemaakt.
Wout Yildirim
Wout Yildirim
2025-09-29 12:47:29
Count answers : 34
0
Onder ambachtelijke industrie verstaan wij simpelweg industriële bedrijven waar de kwaliteit en niet de kwantiteit werkelijk de boventoon voert. Deze bedrijven zijn in staat om niet alleen een opdracht aan te nemen en uit te voeren maar denken mee en zoeken constant nieuwe mogelijkheden om het eindproduct beter te maken. De ‘kan niet, bestaat niet’ mentaliteit overheerst en maakt de individuele prijs van het product een stuk minder relevant. Laten we ervan uitgaan dat dit materiaal niet ontwikkeld is in een achterafstraatje maar in een hightech industrieel bedrijf. Wij vinden van wel. Wij zien bedrijven die hiertoe in staat zijn dan ook als de ultieme ambachtslieden van de 21ste eeuw.

Lees ook

Op welke temperatuur bak je brood?

Het advies is om een temperatuur van 200 graden te gebruiken, maar als de bovenkorst slap is, kan de Lees meer

Wat is de beste bloem om brood te bakken?

Laat ik beginnen met het feit dat ik het in mijn recepten altijd alleen maar over bloem en zelfrijze Lees meer