:

Op welke temperatuur bak je brood?

Demi van den Velde
Demi van den Velde
2025-09-29 16:24:15
Count answers : 33
0
Niet rijke broden bak je doorgaans op 220 tot 230 graden. Broden van een rijk deeg bak je doorgaans op een temperatuur van rond de 180 tot 200 graden. Uitzondering zijn bijvoorbeeld zachte kleine broodjes, deze kun je ook heet en kort bakken, bijv. 250 graden, totdat de kleur naar wens is en het brood gaar is. Een zacht bolletje van circa 60/70 gram kun je bijvoorbeeld prima op 250/260 graden bakken.
Frederique Şahin
Frederique Şahin
2025-09-29 13:01:48
Count answers : 32
0
Oven op 220° en brood inzetten gedurende 10à15 minuten. Oventemperatuur verlagen naar 180° en nog 30à35 minuten bakken. Totale baktijd is dus ongeveer 45 minuten.

Lees ook

Wat is artisanaal brood?

Ambachtelijk brood heeft vaak een stevige, goudbruine korst. De korst is niet alleen decoratief, ma Lees meer

Kan ik brood bakken zonder een gietijzeren pan?

Ja, je kunt brood bakken zonder een gietijzeren pan door een rijsmandje of bakpapier te gebruiken. E Lees meer

Aron Michielsen
Aron Michielsen
2025-09-29 12:45:59
Count answers : 28
0
Het bakken geschiedt standaard bij een temperatuur van 250 °C.
Rik Bosman
Rik Bosman
2025-09-29 11:50:12
Count answers : 28
0
Het advies is om een temperatuur van 200 graden te gebruiken, maar als de bovenkorst slap is, kan deze temperatuur verhoogd worden naar 230 graden. Voor een volkorenbrood wordt zelfs een temperatuur van 230 graden aangeraden. Een krentenbrood kan beter gebakken worden bij een temperatuur van 80 graden. Het is belangrijk om te controleren of het brood gaar is door te kloppen op de onderkant of door een kernthermometer te gebruiken, waarbij de binnentemperatuur minimaal 95 graden moet zijn.

Lees ook

Wat is de beste bloem om brood te bakken?

Laat ik beginnen met het feit dat ik het in mijn recepten altijd alleen maar over bloem en zelfrijze Lees meer

Wat is het verschil tussen "artisanaal

Onder ambachtelijke industrie verstaan wij simpelweg industriële bedrijven waar de kwaliteit en niet Lees meer