:

Wat voor wijn om te koken?

Stijn Kuiper
Stijn Kuiper
2025-09-27 00:14:26
Count answers : 28
0
Een handige vuistregel is om een wijn te kiezen met dezelfde kleur als het gerecht dat u wilt maken. Wanneer u een gerecht maakt van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn. Kookt u een gerecht van witte vis? In dat geval is witte kookwijn de beste keuze. Het is ook mogelijk om rode wijnsaus te serveren bij witte vis. Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir. Een andere handige regel is om een streekgerecht te combineren met een wijn die uit dezelfde streek komt.
Mila Guit
Mila Guit
2025-09-26 22:02:42
Count answers : 38
0
Koken met rode of witte wijn? Een goede keuze is koken met droge witte en rode wijnen. Koken met port Koken met zoete wijn

Lees ook

Welke wijn is het lekkerst om bij te koken?

Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot Lees meer

Wat is een goede rode wijn om mee te koken?

Een lichte pinot noir, zoals onze pinot noir uit Pays d’Oc, is een goede keuze. Een Zuid-Afrikaanse Lees meer