:

Is merlot of pinot noir beter om te koken?

Jayden Verhoeven
Jayden Verhoeven
2025-08-21 05:34:14
Count answers : 26
0
Kies eerder voor een lichte pinot noir, zoals onze pinot noir uit Pays d’Oc. Maak je een dessert met rode wijn, opteer dan eerder voor een lichtere, fruitige wijn, zoals een merlot. Een 100% merlot uit Languedoc Roussillon met veel aroma’s van rode vruchten zoals aardbeien en rode bessen. Een fruitige pinot noir met aroma’s van framboos, kersen, tonen van aardbei en peper. De toevoeging van 15% grenache geeft deze wijn extra frisheid. Ga dus voor rode wijn bij rood vlees of tonijn en voeg witte wijn toe aan je gerechten met witte vis of gevogelte. Je kan best witte vis met een rode wijnsaus klaarmaken, maar gebruik dan geen zware malbec.
Maud Visser
Maud Visser
2025-08-21 04:51:29
Count answers : 24
0
Kookt u een gerecht van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn. Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir. Het is ook mogelijk om rode wijnsaus te serveren bij witte vis.

Lees ook

Welke wijn is het lekkerst om bij te koken?

Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot Lees meer

Wat is een goede rode wijn om mee te koken?

Een lichte pinot noir, zoals onze pinot noir uit Pays d’Oc, is een goede keuze. Een Zuid-Afrikaanse Lees meer

Jayson Sardjoe
Jayson Sardjoe
2025-08-21 02:46:21
Count answers : 28
0
1. Schenk hem bij rood vlees of typisch Mediterrane gerechten zoals pizza, paella en risotto 2. Heerlijk voor bij de borrel en gerechten met witvlees en paddenstoelen 3. Deze wijn is heerlijk bij hoofdgerechten met wit vlees of pasta met paddenstoelen 4. Drink deze wijn in combinatie met rood vlees, zachte kaas of stamppot 5. Erg lekker bij pastagerechten of gegrild rundvlees 6. Deze drink je het beste bij bonenschotels, vlees en BBQ 7. Goed te combineren samen met vlees van de barbecue of een stoofschotel 8. Heerlijk bij tapas, gegrilde groenten of pastagerechten met vlees 9. Deze is lekker te drinken bij rund-, kip of lamsvlees
Timo Zum Vörde Sive Vörding
Timo Zum Vörde Sive Vörding
2025-08-21 02:29:52
Count answers : 31
0
Voor wit kun je denken aan een droge variant zoals Sauvignon Blanc, terwijl een Merlot of Pinot Noir een goede rode keuze is. Vermijd mousserende- of zoete en fruitige varianten, tenzij je een specifiek gerecht hebt dat daar om vraagt. Een gouden regel bij koken met wijn komt van Jamie Oliver: gebruik nooit een wijn die je niet zelf zou drinken. Dat betekent niet dat je je duurste fles moet opofferen, maar ga alsjeblieft ook niet voor die zure, supergoedkope supermarktvariant. Kies een fles die je lekker vindt, omdat de smaak van de wijn terugkomt in je gerecht.

Lees ook

Kan ik wijn gebruiken in plaats van kookwijn?

Een handig trucje dat je kan gebruiken is kijken of je wijn naar azijn smaakt. Elke wijn wordt namel Lees meer

Welke droge witte wijn is het beste om mee te koken?

Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot Lees meer

Anouk van de Brink
Anouk van de Brink
2025-08-21 00:50:39
Count answers : 22
0
Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot. Tannines kunnen namelijk je gerecht droger maken en dat wil je liever niet. Als je een te delicate rode wijn hebt (zoals pinot noir) kun je deze beter bewaren voor in je glas. Daar zal namelijk niet veel van overblijven in het gerecht en dat is ook weer zonde.