:

Wat is lekker naast wijn?

Amélie Koning Knol
Amélie Koning Knol
2025-09-25 15:15:31
Count answers : 27
0
Een borrelplank is de ideale basis. Begin met een mix van snacks die alle vijf smaken raken. Serveer daarom een deel van de hapjes tegelijkertijd. Serveer tijdens je wijnproeverij bij een aantal wijnen een bijpassend hapje, en experimenteer met je smaakzintuigen.
Jenna Kok
Jenna Kok
2025-09-25 12:55:42
Count answers : 27
0
1. Weg met dat schaaltje gezouten pinda’s of ribbelchips, déze hapjes wil je naast je rode of witte wijn. 2. Kaas en wijn een geweldige match. 3. Wij raden ‘m vooral aan als hapje bij een rode wijn. 4. Top af met frisse druiven, zoete honing en crunchy nootjes. 5. Vooral een lekkere snack bij rode wijn, maar bij wit kan ‘t ook. 6. Ook vis past erg goed bij een glas wijn. 7. Sterker nog het is waarschijnlijk verboden om dit hapje te eten zónder glas wijn erbij. 8. Dit hapje matcht erg goed met witte wijn. 9. Ook dithapje past vooral goed bij witte wijn.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Nynke van de Velden
Nynke van de Velden
2025-09-25 09:45:34
Count answers : 25
0
Argentinië: Ardenner ham met meloen Australië: Blanquette de veau Australië: Garnalencocktail Australië: Gebakken of gegrilde varkenshaas of varkensoester Australië: Groentetaart Australië: Indiase gerechten Australië: Kalfslever met uien Australië: Kip met calvados Australië: Pasta Alfredo Australië: Pekingeend Australië: Stamppot rauwe andijvie met spekjes Australië: Thaise gerechten Australië: Tomatensalade met mozzarella Australië: Turkse gerechten Australië: Vis van de barbecue Australië: Waldorfsalade Chili: Caesar salade Duitsland: Asperges Duitsland: Avocado met vinaigrette Duitsland: Chinese visgerechten Duitsland: Dim sum Duitsland: Gebakken zwezerik Duitsland: Japanse gerechten zoals Sashimi Duitsland: Sushi Duitsland: Tamme eend Duitsland: Thaise gerechten Duitsland: Zoetzure Chinese gerechten Frankrijk: Blanquette de veau Frankrijk: Kalfsoester met romige saus Frankrijk: Konijn Griekenland: Gegrilde (wit)vis Griekenland: Gevulde paprika (met feta en oregano) Griekenland: Schaal- en schelpdieren Italië: Asperges Italië: Avocado met vinaigrette Italië: Fruits de mer Italië: Gerookte zalm Italië: Gravad lax Italië: Kaviaar Italië: Oesters, gegratineerd of rauw Italië: Roodbaars in zeezout Italië: Salade met geitenkaas Italië: Tarbot met kappertjessaus Italië: Thaise gerechten Italië: Zalm met mosterdsaus Italië: Zalm met zuringsaus Nieuw-Zeeland: Caesar salade Nieuw-Zeeland: Gebakken of gegrilde tong Nieuw-Zeeland: Kalfslever met uien Nieuw-Zeeland: Kreeft (wijn dient dan wel houtrijping te hebben gehad) Nieuw-Zeeland: Sashimi Nieuw-Zeeland: Tarbot (de topwijnen) Oostenrijk: Artisjokken met vinaigrette Oostenrijk: Blinde vink Oostenrijk: Crudité Oostenrijk: Forel au bleu Oostenrijk: Indiase gerechten Oostenrijk: Kaasfondue Oostenrijk: Kip met calvados Oostenrijk: Kip met kerrie Oostenrijk: Kippenlevers met spek Oostenrijk: Paddestoelensalade Oostenrijk: Pasta met pesto Oostenrijk: Surinaamse gerechten Oostenrijk: Tapenade Oostenrijk: Uiensoep Oostenrijk: Varkensvleeswaren Oostenrijk: Wiener schnitzel Portugal: Ansjovis Portugal: Artisjokken met vinaigrette Portugal: Gegrilde sardines Portugal: Gerookte makreel Portugal: Stokvis Portugal: Tapenade Uruguay: Blanquette de veau Uruguay: Kalfsoester met romige saus Uruguay: Konijn Zwitserland: Forel au bleu Zwitserland: Gebakken baarsfilet Zwitserland: Kaasfondue
Olaf van Allemanië
Olaf van Allemanië
2025-09-25 09:34:24
Count answers : 21
0
Kip en gevogelte bereid je op allerlei manieren waardoor je allerlei smaken krijgt. Bij deze verschillende smaken passen verschillende witte én rode wijnen. Bij vis denk je meestal aan witte wijn. Maar rode wijnen gaan bijvoorbeeld heel goed samen met gegrilde vis. Hoe je de groente bereid is van invloed zijn op de wijncombinatie. Elk gerecht heeft zijn eigen perfecte wijnmatch. Wijn en kaas passen gewoon heel goed bij elkaar. Nog beter idee is om je wijnen en kazen op elkaar af te stemmen.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer