:

Wat zijn 12 typisch Franse gerechten?

Mohammed Boer
Mohammed Boer
2025-06-23 07:49:44
Count answers : 9
0
Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon
Lily van der Horst
Lily van der Horst
2025-06-23 06:04:11
Count answers : 8
0
Er zijn een groot aantal klassieke gerechten zoals ratatouille, Franse uiensoep en de Boeuf bourguignon. Het zal er om hangen aan wie je het vraagt, maar het meest bekende gerecht is de Boeuf Bourguignon. Of toch de Franse uiensoep? Franse hoofdgerechten Franse toetjes Franse vleesgerechten Franse recepten met aardappel
Myrthe Roukes
Myrthe Roukes
2025-06-23 03:21:41
Count answers : 6
0
Andouillette is de beroemde Franse horrorworst en gemaakt van varkensingewanden. Vieux Boulogne is een kaas die meurt erger dan alle sportsokken van alle lopers bij elkaar. Tripes à la mode de Caen is een specialiteit uit Normandië en bestaat uit vier verschillende stukken uit de maag van het rund + zijn poot + kalfspoot. Cuisses de grenouille zijn kikkerbillen, of beter gezegd de achterpoten van een kikker. Boulette d’Avesnes is een rode en in bier gewassen kaas met een penetrante geur. Pieds de porc zijn varkenspootjes, maar ook kalfs- en schapenpootjes staat op het menu. Pieds et paquets zijn schapenpootjes en pakjes van schapenmaag, gevuld met varkensvlees in tomatensaus. Langue de veau is kalfstong en rundertong die moddervet en volgens menig Fransoos ook vet lekker is. Salade de gésiers is een salade met maagjes, in veel gevallen eendenmaagjes. Foie gras betekent letterlijk vette lever, een boterige, zalvende structuur die met niets anders te vergelijken is. Ris de veau is de klier van jonge dieren die nergens in Frankrijk op de menukaart ontbreekt. Escargots zijn slakken, een geliefd Frans snackje, die worden bereid à la Bourguignonne, gegratineerd met knoflookboter.
Lenn van Dillen
Lenn van Dillen
2025-06-23 03:07:15
Count answers : 8
0
Een knapperig stokbrood met heerlijke roomboter, een lauwwarme salade niçoise of een luchtige madeleine; wie houdt er niet van? Typisch Frans eten om zelf te maken: Zo maak je de perfecte croissants. De bekende Franse vissoep bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn, dit is Bouillabaisse. Met bonen of zonder bonen, of zelfs aardappel, Tonijn, ansjovis of allebei, dit is Salade Niçoise. Het is de klassieker der klassiekers: een quiche lorraine, een hartige taart met knapperig korstdeeg en romige vulling van crème fraîche, gruyère en spek. Of de boeuf bourguignon nu echt uit de Bourgogne komt is niet zeker te zeggen, dit is Boeuf Bourguignon. In je tas of onder je arm; het lijkt wel of de Fransen altijd een baguette mee hebben, dit is Stokbrood. Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken, dit is Ratatouille. Eclairs met gezouten karamel en chocolade, het is de trots van menig patissier: eclairs. Een zacht cakeje met knapperige korst in de vorm van een schelp, dit is Madeleines met vanillecustard. Van knapperige quiches tot extravagante eclairs, dit typisch Frans eten wil je proberen.