:

Kan je met wijn koken voor kinderen?

Senna Yavuz
Senna Yavuz
2025-09-13 14:50:39
Count answers : 36
0
Maar ook voor zwangere vrouwen en voor kinderen is dit risicovol. Er blijft eigenlijk altijd wel een beetje alcohol over. Hoewel de hoeveelheden soms minimaal zijn raden we voor de zekerheid dit soort gerechten af voor risicogroepen, zoals mensen met een verslavingsprobleem, zwangeren en kinderen. Houd ook rekening met mensen die om andere redenen ervoor kiezen om geen alcohol drinken.
Jim Ahmadi
Jim Ahmadi
2025-09-13 11:48:06
Count answers : 33
0
Als alcohol wordt toegevoegd aan een kokende vloeistof die daarna van de warmtebron wordt gehaald, verdampt 85% van de alcohol. Ook bij sudderen tegen de kook aan kun je wachten tot je een ons weegt, er blijft altijd nog wat alcohol in het gerecht achter. Na een kwartier 40%, na een half uur 35%, na een uur 25% en na 2,5 uur nog altijd 5%. De meeste mensen zullen dat niet erg finden. Maar als er aan uw tafel bijvoorbeeld kleine kinderen, geheelonthouders of moslims meeëten, is het toch iets om in het achterhoofd te houden.

Lees ook

Hoe lang moet wijn koken voordat alcohol eruit is?

Bij een stoofpot met bier hoef je je niet zo veel zorgen te maken, na zo’n 2 uur pruttelen is al ong Lees meer

Wanneer moet je wijn toevoegen tijdens het koken?

Wanneer u een deel van het vet uit het gerecht neemt, moet je er meestal een ander ingrediënt aan to Lees meer

Sven de Bruijn
Sven de Bruijn
2025-09-13 11:18:26
Count answers : 29
0
Gerechten waarin alcoholische drank is verwerkt zijn dan ook niet geschikt voor zwangeren of kinderen. Er blijft altijd wat alcohol achter, ondanks dat er alcohol verdampt of vervliegt. Het advies is dit soort gerechten niet te eten als zwangere vrouw of te geven aan kinderen.
Amélie Koning Knol
Amélie Koning Knol
2025-09-13 11:14:57
Count answers : 20
0
Toen ik bezig was met de bereiding twijfelde ik nog of dat geen kwaad kon, maar ik maakte mezelf wijs dat tijdens het kookproces alle alcohol zou verdampen. De wijn zou alleen de kleur en zoete smaak achterlaten, had ik ooft gelezen. Nou, dus niet. Er schijnt minstens tien procent alcohol achter te blijven, zo weet ik nu. Zelfs het scheutje witte wijn dat ik vroeger altijd zorgeloos in de vissaus schonk, laat ik nu achterwege.

Lees ook

Hoe kook je met wijn?

Koken met wijn Wijn kan een positieve toevoeging zijn aan het gerecht. Als u met de juiste wijn koo Lees meer

Waarom koken met wijn?

Waarom koken met wijn? Wijn is meer dan alleen een drankje, het is een smaakmaker. Het kan vlees m Lees meer