:

Hoeveel soep heb je nodig voor 10 personen?

Olivier Esajas
Olivier Esajas
2025-07-17 11:09:40
Count answers : 27
0
Voor een voorgerecht is een portie van ongeveer 250 tot 300 milliliter per persoon gebruikelijk. Dit komt neer op een kwart tot een derde liter per persoon. Voor 10 personen zul je dus 2500-3000 ml (2,5-3 liter) voor een voorgerecht en 5000-7500 ml (5-7,5 liter) nodig hebben als hoofdgerecht. Voor een buffet of feest waarbij de soep een van de vele gerechten is, kun je een gemiddelde portie van ongeveer 300 tot 400 milliliter per persoon aanhouden. Voor 10 personen heb je dus 3000-4000 ml (3-4 liter) nodig.
Romy van der Velden
Romy van der Velden
2025-07-05 13:57:42
Count answers : 24
0
Over het algemeen kun je uitgaan van ongeveer 250 ml soep per persoon als voorgerecht en 500 ml per persoon als hoofdgerecht. Stel dat je een soep serveert als voorgerecht en als hoofdgerecht voor 10 personen. Dan heb je in totaal 10 * 250 ml + 10 * 500 ml = 2500 ml + 5000 ml = 7500 ml soep nodig. Dit komt neer op 7,5 liter soep in totaal. Het is raadzaam om ongeveer 250 ml soep per persoon te rekenen voor een voorgerecht en 500 ml per persoon voor een hoofdgerecht. Voor 10 personen zou je dan ongeveer 7,5 liter soep nodig hebben.

Lees ook

Hoe richt je een soepbar in voor een feestje?

Soep is het perfecte begin van elk feestmenu. Je maakt iedereen warm voor de volgende gangen én je k Lees meer

Is soep gezond als avondeten?

Soep op basis van verse groenten of diepvriesgroenten bevat relatief weinig vet en is energie- of ca Lees meer

Willem van der Meulen
Willem van der Meulen
2025-07-05 12:41:53
Count answers : 23
0
Voor lichtere soepen kun je 150–200 ml aanhouden als je ze vooraf aan een maaltijd serveert. Voor stevige soepen, zoals erwtensoep of goulashsoep, kun je gerust 400–500 ml per persoon rekenen – zeker als het de hoofdmaaltijd is. Zelf reken ik standaard 350 ml per persoon bij een hoofdmaaltijd. Bij een voorgerecht hou ik 175 ml aan. Ik zeg altijd: liever iets te veel soep dan te weinig. Restjes soep zijn perfect voor de volgende dag en makkelijk in te vriezen.
Joy de Wit
Joy de Wit
2025-07-05 12:00:15
Count answers : 20
0
Een algemene vuistregel die veel chefs en kookliefhebbers gebruiken, is dat je ongeveer 250 milliliter soep per persoon nodig hebt. Voor een maaltijdsoep, die je serveert als hoofdgerecht, kun je uitgaan van 300 tot 400 milliliter per persoon, vooral als je gasten hebt die dol zijn op soep. Voor een gemiddelde gelegenheid (6-10 personen): Bereken 2,5 tot 4 liter soep. Voor een grotere bijeenkomst (10+ personen): Reken op ongeveer 4 tot 6 liter soep, afhankelijk van het type soep en het menu. Niet alle soepen zijn gelijk. Een lichte bouillon vraagt vaak minder per persoon dan een romige chowder of een stevige groentesoep. Heb je een vullende soep met veel ingrediënten? Dan is het handig om iets meer per persoon te rekenen.

Lees ook

Welke soepen komen uit Nederland?

Erwtensoep van mijn schoonmoeder, frisse tuinbonen-doperwtensoep, kurkuma-pompoensoep met kokossch Lees meer

Hoe serveer je soep voor een grote groep?

Houd bij het samenstellen van de menu ook steeds rekening met de dieetwensen van je vrienden of fami Lees meer

Jayden Verhoeven
Jayden Verhoeven
2025-07-05 11:00:15
Count answers : 28
0
Voor 10 personen bij een voorgerecht hebt je ongeveer 2500 ml (10 x 250 ml) soep nodig. Bij een hoofdgerecht is dat minimaal 5000 ml (10 x 500 ml). Bij een buffet ongeveer 2000-2500 ml (10 x 200-250 ml).
Kay Perrono
Kay Perrono
2025-07-05 09:16:36
Count answers : 29
0
Voor een kop of bord soep als voorgerecht kan ongeveer 250 ml per persoon gerekend worden. Als voorgerecht bij een uitgebreid diner reken zo'n 150-200 ml per persoon en voor een (dikke) maaltijdsoep reken zeker op 500-750 ml per persoon. Het antwoord is dus voor 10 personen: 250 * 10 = 2500 ml 150 * 10 = 1500 ml 200 * 10 = 2000 ml 500 * 10 = 5000 ml 750 * 10 = 7500 ml

Lees ook

Is soep eten bij het avondeten gezond?

Soep kan een geweldige toevoeging zijn aan een gezond dieet, omdat het veel voedingsstoffen bevat en Lees meer

Is soep met bouillonblokjes gezond?

Het gemiddelde zoutgehalte is zo’n 40%, maar sommige fabrikanten schieten nog verder uit. Sommige b Lees meer

Colin Kuiper
Colin Kuiper
2025-06-22 16:27:31
Count answers : 22
0
Soep: 0,25 liter per persoon. Maaltijdsoep: 0,4 liter per persoon. Met de basishoeveelheden op deze pagina kun je uitgaan van 2,5 liter soep voor 10 personen: 10 x 0,25 liter. Voor maaltijdsoep houd je rekening met 4 liter voor 10 personen: 10 x 0,4 liter.
Joëlle Smits
Joëlle Smits
2025-06-22 14:27:18
Count answers : 35
0
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel ‘vulling’ in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon. Om te weten hoeveel soep je voor tien personen nodig hebt, moet dus het aantal personen vermenigvuldigd worden met het aantal ml per persoon. Dus 500 ml * 10 = 5000 ml.

Lees ook

Welke 4 soorten soep zijn er?

Van soep bestaan er vele verschillende variaties. Soep kan gemaakt worden van verschillende soorten Lees meer

Welke soep is het populairst?

Niet voor niets behoort de tomatensoep tot één van de populairste soepen. Wat zijn de populairste so Lees meer