:

Welke wijn is goed om mee te koken?

Stijn Douglas tot Springwoodpark
Stijn Douglas tot Springwoodpark
2025-09-11 20:45:12
Count answers : 34
0
Kook alleen maar met een wijn die je zo ook zou drinken. Ga je voor rood of voor wit? Ook hiervoor is er een eenvoudig principe: gebruik dezelfde kleur wijn als de kleur van je gerecht. Maak je een dessert met rode wijn, opteer dan eerder voor een lichtere, fruitige wijn, zoals een merlot. Een 100% merlot uit Languedoc Roussillon met veel aroma’s van rode vruchten zoals aardbeien en rode bessen. Een heerlijk frisse witte wijn uit Lombardije of Veneto zal je risotto’s ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen! Een mooie Pinot Grigio IGT Veneto met florale aroma’s en een mond vol fruit en toetsen van citrusvruchten.
Bente Cicilia
Bente Cicilia
2025-09-11 18:55:18
Count answers : 31
0
Een goede keuze is koken met droge witte en rode wijnen. Bij wit vlees of witte vis kiest u voor witte wijn voor rood vlees kiest u voor rode wijn. U kunt ervoor kiezen om met port te koken. Zoete wijnen zijn vaak licht van smaak. Dit is de perfecte wijn om in te pocheren.

Lees ook

Kan ik dessert eten met wijn?

Kies bij een zoet dessert een wijn die minstens zo zoet is als het gerecht. Doet u dat niet, kan een Lees meer

Welke wijn past bij zoete gerechten?

Sauternes past perfect voor combinaties met crème brûlée, tarte tatin of blauwe kaas. Moscato d'Ast Lees meer

Felix Kleine Pier
Felix Kleine Pier
2025-09-11 18:24:18
Count answers : 20
0
Wanneer u een gerecht maakt van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn. Kookt u een gerecht van witte vis? In dat geval is witte kookwijn de beste keuze. Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir. Bij zoete gerechten, zoals een dessert met chocolade of fruit, is een heerlijke port van Wijnspecialist ook een uitstekende keuze. Van frisse witte wijnen voor een visgerecht, tot aan krachtige rode wijnen voor een malse biefstuk.
Micha Verheuvel
Micha Verheuvel
2025-09-11 17:47:07
Count answers : 31
0
Het is niet zonde om je mooiste wijnen in je pannetje te laten verdwijnen. Gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken. Als je veel wijn nodig hebt, een hele fles bijvoorbeeld, kun je het best een goedkopere variant kiezen van de wijn die je wilt drinken. Heb je maar een scheutje wijn nodig? Dan kun je het beste een scheutje nemen uit een mooiere fles die je gaat drinken in plaats van een hele nieuwe fles te kopen. Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn. Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot. Tannines kunnen namelijk je gerecht droger maken en dat wil je liever niet.

Lees ook

Hoe gebruik je wijn bij het koken?

Gebruik nooit een wijn die je niet zelf zou drinken. Kies een fles die je lekker vindt, omdat de sma Lees meer

Kan ik zoete wijn gebruiken in plaats van droge wijn bij het koken?

Het kiezen van droge of een zoete wijn voor het koken met wijn Een zeer droge wijn heeft weinig natu Lees meer

Sienna Sambo
Sienna Sambo
2025-09-11 17:21:05
Count answers : 23
0
Droge rode of witte wijnen zijn goede kookwijnen. Gebruik rode of witte droge wijnen bij runderstoofpotjes, romige soepen, bij mosselen en in rode of witte wijnsaus. Wijnsuggestie: Alamos Chardonnay of Louis Bernard Cotes du Rhone. Zoete wijnen zijn vaak licht en delicaat van smaak. Ze zijn heel geschikt om in te pocheren. Wijnsuggestie: Estrella Moscatel Combineer deze wat vollere rode wijnsaus met bijvoorbeeld kip of varkensvlees.