:

Vegetarische ratatouille koken

Ashley Ramos
Ashley Ramos
2025-10-06 05:56:57
Count answers : 25
0
De bereiding is kinderspel: gewoon even alle groenten in stukjes snijden, even aanzetten, geheel laten pruttelen en klaar is je vegan ratatouille. Snij de knoflook fijn en de ui, aubergine, courgette, paprika en tomaat in grove stukken. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui, courgette en paprika op hoog vuur half gaar. Roer de knoflook en tijmblaadjes er door en bak, onder constant roeren, kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak tot alle groenten gaar zijn. Schenk daarna de Balsamico azijn in de pan en laat circa 2 minuten meekoken. Roer voor het serveren de basilicumblaadjes door de ratatouille en breng op smaak met zout en peper. Serveer jouw ratatouille met geroosterd brood en eet smakelijk!
Lily van der Horst
Lily van der Horst
2025-09-30 17:40:11
Count answers : 39
0
Snijd de aubergine, paparika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en gedroogde kruiden 5 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak nog 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de wijn en tomaten met vocht erbij. Laat met deksel op de pan op laag vuur 15 minuten stoven. Breng op smaak met de azijn, peper en zout.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Annemijn Demirel
Annemijn Demirel
2025-09-24 12:23:44
Count answers : 28
0
Snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat 10 minuten staan. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de paprika’s en snijd in stukjes. Breng water aan de kook in een ruime pan. Kruis de tomaten in en dompel ze even onder in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en ontvel ze. Snijd in partjes. Pel knoflook en ui en snipper ze fijn. Ris de tijm van de takjes en hak fijn. Verhit olie in een hapjespan en bak de ui met de tijm 5 minuten. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de courgette, tomaat en knoflook erdoor en laat de ratatouille 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan. Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Maarten van Praagh
Maarten van Praagh
2025-09-17 15:54:35
Count answers : 42
0
Ratatouille is zeer eenvoudig te maken én onwijs lekker, echt een allemansvriend. Het valt een beetje in dezelfde familie als de Italiaanse caponata of Griekse moussaka. Het zal je misschien niet verbazen dat ratatouille een vegetarisch gerecht is, sterker nog het is zelfs helemaal veganistisch. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat dakpansgewijs in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi ze met de kruiden, zout en peper naar smaak. Bak de ratatouille 35-40 minuten, of tot de groenten zacht zijn en beginnen te bruinen. Serveer de ratatouille met een lekker (stok)brood, salade en/of gebakken aardappeltjes.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer

Cato Mohan
Cato Mohan
2025-09-03 23:55:25
Count answers : 23
0
Ik maak natuurlijk mijn eigen versie van ratatouille van met lekker veel groente. Je kunt het prima wat kleiner snijden en door elkaar husselen. Dat is ook hoe een echte ratatouille wordt gemaakt. Neem een ruime ronde ovenschaal en zet hier alle plakjes groenten om en om in. Verwarm een koekenpan met wat van de olijfolie, de rode wijn azijn en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg dan de knoflook toe en de tijm en rozemarijn. Mix de tomatenpuree erdoor. Als laatste doe je de slagroom, melk en de oude kaas in de pan en roer dit even door. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet over de groenten in de ovenschaal. Bak de ratatouille in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de groenten gaar zijn.