:

Vegetarische stoofpot recepten

Phileine Ponci
Phileine Ponci
2025-08-28 18:36:05
Count answers : 29
0
Vegetarisch stoofpotje van groenten als champignons, wortel, tomaat en selderij gestoofd in tripel bier. Serveer met frietjes, witte rijst of aardappeltjes. Ingrediënten 500 g kastanjechampignons 400 g tomatenblokjes 300 g geschrapte worteltjes 3 sjalotten 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 2 takjes verse rozemarijn 1 flesje tripel bier 1 groentebouillon blokje 3 el bloem 1 el Dijon mosterd Roomboter
Johannes de Bruin
Johannes de Bruin
2025-08-28 16:22:01
Count answers : 21
0
Ik ga dit jaar voor een lekkere stoofpot met champignons en linzen. Ik kies ervoor om verschillende champignons te gebruiken. De stoofpot bak ik in Becel Original vloeibaar. Recept: Stoofpot met champignons Wat heb je nodig voor 2-3 personen? Een geëmailleerde gietijzeren braadpan. 450 gram champignons. 70 gram rode linzen 0,2 liter rode wijn, kan ook met alcoholvrij wijn 0,2 liter champignons bouillon twee takjes tijm eetlepel paprikapoeder peper naar smaak 2 eetlepels Becel Original Hoe maak je deze stoofpot? Snijd de ui fijn. Verhit wat Becel Original in de pan. En fruit hierin kort de ui aan. Scheur ondertussen de champignons in stukken en snijd de wortel fijn. Voeg de wortel toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Voeg nu de champignons toe en bak deze zo’n 5 minuten mee en breng op smaak met peper. Schep nu de tomatenpuree erbij en de paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar en bak dit een halve minuut mee. Schenk de wijn en de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg de linzen en de takjes tijm toe. Breng de stoofpot aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat het voor zo’n 30 minuten pruttelen. Haal de takjes tijm uit de pan voordat je gaat eten.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Jort van de Velde
Jort van de Velde
2025-08-28 14:42:52
Count answers : 33
0
Vegetarisch stoofpotje maken. Ook met een vega stoof kun je alle kanten op: van chili sin carne tot linzenstoof en van pompoenstoof tot paddenstoelenstoof. Het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner vegetarisch houden wordt één groot feest met deze vegetarische stoofschotel van paddenstoelen. Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree.
Fenna Geerman
Fenna Geerman
2025-08-28 14:18:25
Count answers : 19
0
Vegetarische stoofpot recepten zijn vaak sneller klaar. Een stoofpotje met rundvlees heeft nu eenmaal meer tijd nodig om te garen. Een stoofpot met groenten kan binnen 30 minuten gaar zijn. In dit stoofpot recept heb ik een voorstel voor ingrediënten opgenomen. Pas het vegetarische stoofpotje gerust aan naar eigen smaak. Denk aan wintergroenten zoals pompoen of pastinaak. Of vervang de kastanje champignons door aubergine. In plaats van krieltjes is zoete aardappel ook een goed alternatief. Dit vegetarische zoete aardappel stoofpotje is lekker voedzaam met 6 soorten groenten. Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin ui, wortel, bleekselderij 5-10 minuten. Voeg de champignons en kruiden toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Roer de sojasaus, aardappels, linzen, tomaten in blik, bouillon en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer de doperwten erdoor en serveer.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer