:

Vegan patisserie recepten

Jennifer Verbeeck
Jennifer Verbeeck
2025-08-28 15:28:12
Count answers : 23
0
Voor het bereiden van deze taart kies ik hoogwaardige plantaardige producten zonder onnodige toevoegingen. Ik breng het taartje goed op smaak en decoreer het met een gave discodip. Ingrediënten Vegan cake basis 200 g bloem 200 g suiker 1 theelepel baking soda 1/2 theelepel zout 100 ml vloeibare plantaardige boter 1 theelepel vanille extract 1 theelepel amandel extract 3 eetlepels discodip 1 eetlepel azijn 200 ml amandelmelk op kamertemperatuur Vegan botercreme 300 g plantaardige boter 750 g poedersuiker 90 ml amandelmelk 6 eetlepels discodip Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar. Doe hierbij de vloeibare plantaardige boter, amandelmelk en extract bij. Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten. Roer de discodip erdoor. Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag. Zet 30 minuten in de oven. Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten. Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen. Nu beginnen we aan de vegan boter crème. Roer de plantaardige boter glad in de keukenmachine. Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om. Totdat het een mooie gladde massa is. Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee. Pak een bord en doe er een lik vegan boter crème op. Plak hierop een vegan cake. Besmeer met boter crème aan de bovenkant en stapel zo door. Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer. Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.