:

Kun je kabeljauw koken?

Lucy van Leeuwen
Lucy van Leeuwen
2025-08-27 07:01:18
Count answers : 30
0
Ja, je kunt kabeljauw koken. Het is een ideale vis om te stoven, omdat de vis lekker stevig is. Kabeljauw stoven is altijd een goed idee, de vis gaart zacht en blijft heerlijk sappig. Je kunt kabeljauw stoven in een pan of in de oven bereiden. Kabeljauw stoven doe je met 4 kabeljauwfilets, 4 plakjes citroen, 150 ml visbouillon, klont roomboter, peper en zout. Stoof de kabeljauw 8 tot 10 minuten totdat de vis wit en niet meer doorschijnend is. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt kabeljauw ook in de oven stoven, leg de ingrediënten in een afgedekte en ingevette ovenschaal en stoof 20 tot 25 minuten op 200°C.
Jack van Ginkel
Jack van Ginkel
2025-08-27 06:19:13
Count answers : 21
0
Breng 1,5 liter water met het visbouillontablet in een ruime pan aan de kook. Leg de nog bevroren kabeljauw in het vocht en breng tegen de kook aan. Laat de vis in 8 minuten gaar koken op laag vuur.

Lees ook

Hoe lang moet je vis koken?

In de oven duurt het over het algemeen wat langer, zo’n 15-20 minuten, maar wanneer je de vis even i Lees meer

Wat is de 10-minutenregel bij het koken van vis?

Met zalm ga ik meestal voor de 5-6 minutenregel. 5 minuten aan één kant, omdraaien, 6 minuten aan de Lees meer

Wout Jansen
Wout Jansen
2025-08-27 02:53:42
Count answers : 22
0
Leg, als het water zachtjes kookt, de kabeljauwfilet in de steelpan en dek af. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen. Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de rode ui zachtjes aan de kook. Het laagje water moet de kabeljauwfilet net kunnen bedekken.
Mathijs van Geest
Mathijs van Geest
2025-08-27 02:29:31
Count answers : 24
0
Kook hierin de kabeljauwmoten gaar in +- 8 minuten.

Lees ook

Waarom vis niet koken?

Visproducten bederven veel sneller dan vleesproducten. Voordat bacteriën in schadelijke hoeveelhede Lees meer

Kan je vis koken in water?

Je kunt vis pocheren in melk en olie, maar in gezouten water of in bouillon zijn de 2 voornaamste me Lees meer