:

Hoe lang moet je vis koken?

Fabiënne Kuiper
Fabiënne Kuiper
2025-09-13 01:00:31
Count answers : 35
0
Een dunne visfilet is gaar in ongeveer 5 minuten. Een dikke vismoot of een hele vis zoals forel vraagt 10 minuten. Laat nog 5 minuten pocheren. Haal de pot van het vuur zodra de groenten beetgaar zijn. Kruid de visfilets, voeg ze toe in de pot en laat ze kort pocheren.
Maarten van Praagh
Maarten van Praagh
2025-09-05 11:19:33
Count answers : 42
0
Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet. Bak de zalmfilets in 2-3 min. per kant goudbruin en van binnen rosé of naar wens gaar.

Lees ook

Wat is de 10-minutenregel bij het koken van vis?

Met zalm ga ik meestal voor de 5-6 minutenregel. 5 minuten aan één kant, omdraaien, 6 minuten aan de Lees meer

Waarom vis niet koken?

Visproducten bederven veel sneller dan vleesproducten. Voordat bacteriën in schadelijke hoeveelhede Lees meer

Teun van den Velden
Teun van den Velden
2025-09-01 20:24:29
Count answers : 26
0
Met de meeste bereidingsmethoden is vis gaar binnen 10 minuten. Vis is gaar wanneer het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren.
Veerle van der Laan
Veerle van der Laan
2025-08-21 19:11:36
Count answers : 25
0
In de oven duurt het over het algemeen wat langer, zo’n 15-20 minuten, maar wanneer je de vis even in de koekenpan bakt kun je op minder dan 10 minuten rekenen. De snelste manier om vis te bereiden is in de magnetron. Een vers stukje kabeljauwfilet hoeft maar 3 minuutjes in de magnetron te garen. De meeste vissen zijn klaar wanneer ze eenvoudig van de graad te verwijderen zijn (dus niet vastplakken) en van binnen ondoorzichtig zijn. Mosselen openen hun schelpen, kreeft wordt felrood en garnalen krijgen een roze kleur. Vis  Heek 150 g 60°C 50°C 15 min afbranden Zalm 150 g 50°C 38°C 13 min serveren Zeeduivel 140 g 60°C 48°C 12 min serveren/dichtschroeien Rog 100 g 55°C 50°C 10 min serveren Zeebaars 160 g 50°C 45°C 15 min afbranden/dichtschroeien Makreel 100 g 61°C 12 min Tonijn 150 g 59,5°C 13 min dichtschroeien Inktvis 100 g 65°C 10 min afbranden Octopus (tentakel) 100 g 77°C 5 uur Schaal- schelpdieren Kreeft (confit) 52°C 30 min Kreeft (staart) 59.5°C 15  min Schol 4-6 4-6 10-15 15-20 3-5 Grote garnalen 3-4 3-4 7-10 7-10 3-5 Sliptong 4-6 4-6 10-15 15-20 3-5 Forel 8-10 8-10 15-20 15-20 3-5 Schol 3-5 3-5 8-10 15-20. 2-3 Kabeljauw 4-6 4-6 8-10 15-20. 2-3 Zalm 4-6 4-6 8-10 15-20. 2-3 Roodbaars 3-5 3-5 8-10 15-20. 2-3 Tilapia 4-6 4-6 8-10 15-20. 2-3 Pangasius 4-6 4-6 8-10 15-20. 2-3 Zeebaars 3-5 3-5 8-10 15-20. 2-3 Zeewolf 4-6 4-6 8-10 15-20. 2-3

Lees ook

Kan je vis koken in water?

Je kunt vis pocheren in melk en olie, maar in gezouten water of in bouillon zijn de 2 voornaamste me Lees meer

Welke vis is het beste om te koken?

Vette vis haring makreel paling sprot zalm Matig vette vissoorten ansjovis forel garnalen heilbot pa Lees meer

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-08-21 18:43:00
Count answers : 38
0
Vis pocheren in water of bouillon, breng water of bouillon aan de kook en zet het vuur lager zodat de vloeistof net tegen de kook aanhangt, leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden. Gefrituurde vis, goudbruin gefrituurd in ongeveer 5 minuten. Gril de vis ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Rooster alles in ongeveer 25 minuten op 180 graden voor een heerlijke maaltijd. Grill in ongeveer 15 minuten op de barbecue. De visfilet stoomt als het ware gaar in zijn eigen sappige vocht, plaats het pakketje ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden.