:

Wat is het verschil tussen een Madeleine en een Magdalena?

Ceylin van Hulten
Ceylin van Hulten
2025-08-26 14:43:12
Count answers : 16
0
De naam Madeleine heeft een rijke betekenis die vaak wordt geassocieerd met "Vrouw uit Magdala", verwijzend naar Maria Magdalena, een prominente figuur in de Bijbel. De oorsprong van de naam Madeleine ligt in het Hebreeuws, afgeleid van "Magdalene", wat verwijst naar Maria Magdalena. Er zijn verschillende namen die lijken op Madeleine, zoals Madeline, een populaire variant die vaak in Engelstalige landen wordt gebruikt. Ook de naam Magdalena is nauw verwant en biedt een klassieke en elegante keuze.
Julius Mulder
Julius Mulder
2025-08-26 09:19:52
Count answers : 21
0
Het enige verschil is eigenlijk, behalve de vorm, de geraspte citroenschil die aan het Magdalena beslag wordt toegevoegd. Daarnaast wordt de Magdalena traditioneel met olijfolie gemaakt en de Franse versie met roomboter. Omdat olie sneller heet wordt dan boter zul je de cakejes aan het einde van de baktijd goed in de gaten moeten houden, binnen een paar minuutjes kunnen ze al te donker verkleuren. De Spaanse Magdalena ziet eruit als een kleine muffin en de Franse Madeleine is gebakken in de vorm van een schelp.

Lees ook

Hoe krijg je een bolle vorm op je madeleines?

Madeleines krijgen hun bolle vorm, of beter gezegd, hun 'buikje', doordat het beslag tijdens het bak Lees meer

Hoe kan ik madeleines opwarmen?

Je hebt in ieder geval nooit de gehele baktijd uit het recept nodig. Je wilt alleen opwarmen, het ho Lees meer