:

Welke wijn is het beste om bij rundvlees te koken?

Niek Sas
Niek Sas
2025-08-26 08:17:41
Count answers : 29
0
Biefstuk Merlot, Pinotage, Tempranillo Entrecote Bordeaux, Noord-Rhône, Ribera del Duero, Rioja Ossenhaas/tournedos Beaujolais, Chinon, Givry (Pinot Noir), Barbera, Sangiovese Picanha Malbec, Bordeaux, Californische Cabernet Sauvignon, Carmenère Ribeye Bordeaux, Cabernet Sauvignon, Douro, Malbec/Cahors, Shiraz/Syrah, Super Tuscans
Oscar Güler
Oscar Güler
2025-08-26 07:18:54
Count answers : 18
0
Rundvlees heeft een stevige structuur en smaak. Kies daarom ook een stevige wijn met veel tannines. Die tannines gaan goed samen met de eiwitten in het vlees. Over het algemeen gaat een Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon hier goed bij. Rode wijn: ga voor een lichte of medium wijn met hoge zuurgraad. Denk aan een Merlot of Sangiovese. Rode wijn: kies voor een stevige wijn met veel tannines. Denk aan een Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon.

Lees ook

Welke wijn is het lekkerst om bij te koken?

Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot Lees meer

Wat is een goede rode wijn om mee te koken?

Een lichte pinot noir, zoals onze pinot noir uit Pays d’Oc, is een goede keuze. Een Zuid-Afrikaanse Lees meer

Tijs van Leeuwen
Tijs van Leeuwen
2025-08-26 05:00:25
Count answers : 27
0
Kies een stevige rode Bourgogne zoals Pinot Noir. Een andere goede keuze is een Cabernet Sauvignon. Voor een verrassende twist kun je ook een Syrah proberen. Chateau Hyot Cotes de Bordeaux Castillon, met zijn rijke tonen van donker fruit en een subtiele kruidigheid, complimenteert de diepe, aardse smaken van de Boeuf Bourguignon perfect. De tannines van de wijn helpen om het vet van het vlees en spek in balans te brengen, terwijl de fruitige ondertonen de hartige saus aanvullen.