Seizoensgebonden soep maken

Kian Brouwer
2025-08-23 23:18:09
Count answers
: 29
Seizoensgroenten worden vers geoogst.
Hoe verser groenten zijn, hoe beter ze smaken.
En omdat ze niet van ver hoeven komen krijgen ze onderweg minder te verduren.
En dat proef je!
Zo eet je gevarieerd: Eten volgens de seizoenen zorgt voor variatie in je menu.
Zo krijg je elk seizoen weer andere vitaminen en mineralen binnen.
S(n)oepen van seizoensgroenten
Hoe zorg je nu dat je al die lekkere seizoensgroenten in een gerecht verwerkt?
Door ze in een soep toe te voegen natuurlijk!
Zo heb je de kans een heleboel verschillende groenten tegelijk binnen te krijgen.
Wij zetten de lekkerste seizoenssoepen voor je op een rijtje:
Wintersoep: Indiase maaltijdsoep met wortels en linzen
Zomersoep: Frisse lente gazpacho met asperges en zalm
Lentesoep: Soeprecept voor paprikasoep met chorizo
Herfstsoep: Simpele pompoensoep met maïs en ui
Niet vergeten toptip: bereid altijd de dubbele hoeveelheid soep om in te vriezen.
Zo heb je op drukke dagen altijd een smakelijk soepje!