Brad en zijn team van Willicroft introduceren vegan kaas op de Goudse kaasmarkt.
De reacties waren te gek, lacht Brad.
Tegenwoordig rollen er zo'n 10.000-20.000 zakjes Young Dutch en Greek White over de Nederlandse toonbanken.
Zijn missie is massale industrie-kaas deels vervangen door plantaardige.
Brad begon in 2018 in Nederland plantaardige kaas te maken in zijn keuken in Amsterdam.
In die tijd werd hij zich bewust van de impact die hij met zijn dieet kon maken op de planeet.
Hij vond het niet moeilijk om dierlijke producten op te geven, met uitzondering van kaas.
Omdat er toen geen goede alternatieven waren in Nederland, begon hij zelf te experimenteren.
Brad gebruikt lokale witte bonen als basis voor zijn plantaardige kaas.
De CO2-uitstoot is veel lager dan cashewnoten.
Bovendien binden bonen stikstof in de grond en er zitten veel eiwitten en vezels in.
Onze vegan kaas stoot in totaal 4-5 keer minder CO2 uit dan gewone kaas.
Brad werkt samen met een boerderij, maar wil ook samenwerkingen starten met melkveehouders die deels switchen naar bonenteelt, zodat hij hen kan helpen in de eiwittransitie.