:

Vegetarische ratatouille maken

Joshua Huurdeman
Joshua Huurdeman
2025-08-23 21:41:22
Count answers : 20
0
Ik maak natuurlijk mijn eigen versie van ratatouille van met lekker veel groente. Ik vind het leuk om de groente in plakjes te snijden en zo om en om te rangschikken in de ovenschaal, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt het prima wat kleiner snijden en door elkaar husselen. Om je vingers bij af te likken. Ik maak dit heerlijke gerecht in een ovenschaaltje en zet deze in de airfryer. 160 graden, 30 minuten en klaar. Verwarm de oven voor op 200˚C Neem een ruime ronde ovenschaal en zet hier alle plakjes groenten om en om in. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet over de groenten in de ovenschaal. Bak de ratatouille in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de groenten gaar zijn.
Casper Weijland
Casper Weijland
2025-08-23 19:48:54
Count answers : 14
0
Ratatouille is zeer eenvoudig te maken én onwijs lekker, echt een allemansvriend. Het zal je misschien niet verbazen dat ratatouille een vegetarisch gerecht is, sterker nog het is zelfs helemaal veganistisch. Om het jezelf nog iets makkelijker te maken kun je de tomatensaus van tevoren maken en eventueel invriezen. Verhit wat olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook. Voeg de rode paprika in stukjes toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed door en laat het geheel sudderen op laag vuur ca. 15-20 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat dakpansgewijs in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi ze met de kruiden, zout en peper naar smaak. Bak de ratatouille 35-40 minuten, of tot de groenten zacht zijn en beginnen te bruinen. Serveer de ratatouille met een lekker (stok)brood, salade en/of gebakken aardappeltjes.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer