Ratatouille is zeer eenvoudig te maken én onwijs lekker, echt een allemansvriend.
Het zal je misschien niet verbazen dat ratatouille een vegetarisch gerecht is, sterker nog het is zelfs helemaal veganistisch.
Om het jezelf nog iets makkelijker te maken kun je de tomatensaus van tevoren maken en eventueel invriezen.
Verhit wat olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook.
Voeg de rode paprika in stukjes toe en bak tot ze zacht worden.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe.
Roer goed door en laat het geheel sudderen op laag vuur ca. 15-20 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Giet de tomatensaus in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat dakpansgewijs in een ovenschaal.
Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi ze met de kruiden, zout en peper naar smaak.
Bak de ratatouille 35-40 minuten, of tot de groenten zacht zijn en beginnen te bruinen.
Serveer de ratatouille met een lekker (stok)brood, salade en/of gebakken aardappeltjes.