:

Seizoensgebonden groenten grillen

Isis Sanders
Isis Sanders
2025-08-23 18:13:33
Count answers : 18
0
Seizoensgebonden groenten grillen 1. Stel de barbecue in op ca. 250 graden, directe zone. 2. Snijd de pompoen en courgette in de lengte in "zodat je speren hebt. 3. Vet de groenten lichtjes in met olie voor smaak en voor een betere warmteoverdracht 4. Leg de pompoen, courgette, uienschijven en paprika op het grillrooster. 5. Schroei elke kant 1 tot 2 minuten aan om iets zachter te worden. 6. Grill vervolgens alle groenten aan alle kanten op hoog vuur zonder te zacht te worden.
Puk Bakker
Puk Bakker
2025-08-23 17:32:32
Count answers : 18
0
Grill de groenten het liefst op houtskool om er de meest optimale smaak uit te halen. Kies voor stevige groenten, die ook blijven liggen op de grill. Kies voor groenten die niet te zacht worden en kies vooral voor echt lekker vers. Loop vandaag nog bij de groenteman binnen voor de grilltoppers van dit seizoen. Grill de aubergine naar wens in de breedte of in de lengte in plakken. Snij de courgette wel in de lengte in plakken, dit voorkomt dat de plakken tussen het rooster door vallen. Laat de huid van de paprika helemaal zwart blakeren, trek na het grillen de huid eraf en geniet van de volle, zoete en rokerige smaak met een scheutje extra vierge olijfolie en wat zout. Snijd het donkere groen van de prei, halveer ze vervolgens in de lengte en grillen maar. Snijd de venkelknollen in parten en grill ze. Snijd paksoi grof, leg een vel aluminiumfolie op je grill, verdeel de paksoi erover en strooi er wat grof zout en zwarte peper uit de molen over. Plaats maïs direct op de grill. Snijd de stronken van de radicchio in dikke parten, dwars door de kern. Grill de portobello’s na het verwijderen van de “plaatjes” door ze er met een lepel uit te scheppen.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Lynn Aziz
Lynn Aziz
2025-08-23 14:38:18
Count answers : 16
0
Heel veel groenten zijn ideaal om te grillen op bijvoorbeeld een BBQ of te roosteren in de oven of in een pan. Mijn favoriete groenten hiervoor? Courgette, aubergine, groene asperges, paprika, koolrabi, rode biet en venkel. In de winter ga ik vervolgens los met pompoen, pastinaak, knolselderij, aardpeer en winterbiet. Verschil in de seizoenen zit ‘m ook in de bereidingstechniek. In de zomer gaat er veel op de BBQ en in de winter wordt veel in de oven bereid met meer aardse specerijen. Altijd wel met olijfolie, maar dan gecombineerd met kerrie, kurkuma en gerookte paprika bijvoorbeeld.