:

Duurzame voedselbronnen kiezen

Inaya Koçak
Inaya Koçak
2025-08-23 17:43:07
Count answers : 22
0
1. Eet minder dierlijke, meer plantaardige eiwitten. 2. Eet volgens de Schijf van Vijf. 3. Verspil minder voedsel 4. Eet geen ingevlogen groente en fruit 5. Let op (top)keurmerken.
Alyssa van der Wal
Alyssa van der Wal
2025-08-23 15:10:21
Count answers : 17
0
Choosing plant-based is the most sustainable way of eating, since plants use up less natural resources to grow and emit less CO2-equivalents. Choose delicious lentils, beans, or mushrooms to satisfy your need for proteins and that umami flavour. Choose veggies that are regional and seasonal. Choose an apple or a banana over a pre-packaged fruitcup. Choose sandwiches with lots of veggies, instead of of meat and cheese.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Tyler Henriquez
Tyler Henriquez
2025-08-23 12:58:54
Count answers : 21
0
Duurzame keuzes kun je de invloed van jouw voeding op het milieu flink verminderen. Niet te veel vlees eten helpt mee aan de gezondheid van mens, dier en milieu. Duurzamer groente en fruit kiezen doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor soorten die het klimaat minder belasten. Kies voor topkeurmerken, een keurmerk kan je helpen om te kiezen voor duurzame en gezonde producten. Minder voedsel verspillen levert veel winst op voor het milieu. Vooral uit de Schijf eten, neem niet meer dan de aanbevolen porties, met name van zuivel, kaas en vis.