:

Biologische groenten bereiden

Jinthe Bijlsma
Jinthe Bijlsma
2025-08-23 11:24:04
Count answers : 17
0
Snijd de groenten in hapklare stukken, meng met olijfolie, kruiden, zout en peper. Rooster in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze zacht en goudbruin zijn. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Meng de geroosterde groenten met de quinoa, spinazie en verkruimelde feta. Besprenkel met citroensap en olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Snijd alle groenten in plakjes. Bak de ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de rest van de groenten toe, samen met de kruiden. Laat sudderen tot alle groenten gaar zijn. Snijd alle groenten in blokjes. Bak de ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de rest van de groenten toe en bak kort. Voeg groentebouillon toe en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Bak de ui en paprika in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de courgette en spinazie toe en bak kort. Klop de eieren los met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas. Giet het eimengsel over de groenten en bak in een oven tot de frittata stevig en goudbruin is.
Zoë Mathol
Zoë Mathol
2025-08-23 09:50:48
Count answers : 16
0
Snipper de ui, snijd de gember in grove plakken, snijd de knoflook fijn en snijd de winterpeen in blokjes en snijd de kastanjechampignons in plakjes. Doe de ui, gember, winterpeen en champignons in een pan samen met de bouillonblokjes en 1000ml water. Laat het geheel zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Verwijder de stukken gember en breng de bouillon verder op smaak met extra sojasaus en evt. chilivlokken als je van pittig houdt. Leg de noedels in diepe kommen. Giet per kom 200 ml van de bouillon eroverheen. Leg hierop de plakjes steak en een zachtgekookt eitje, opengesneden. Garneer met de gehakte kruiden, rode peper en lente-ui.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Tijmen van de Wal
Tijmen van de Wal
2025-08-23 09:44:15
Count answers : 14
0
Biologische recepten Naast leuk is het onderhouden van een moestuin ook harstikke handig. Op deze manier heb je altijd heerlijke verse producten beschikbaar om de meest lekkere dingen mee te maken. Deze gerechtje bijvoorbeeld: moestuinpizza, summer springrolls met kip, bloemen en homemade sweet chili, bietenfrietjes: gezonde patat van groente uit moestuin, romige groene groentesoep, flatbread met gegrilde groenten, couscous met gestoofde groenten, salade van courgette- en komkommerlinten, knapperige regenboogsalade, boerenkoolrisotto en green goddess salade (vega).
Joy Martens
Joy Martens
2025-08-23 09:39:46
Count answers : 26
0
Groenten schoonmaken, eventueel in stukken snijden, wat smaakmakers erdoor en in de oven schuiven. Was de groenten en snijd in hapklare, maar nog grove stukken, hussel ze om met olijfolie of kokosolie en kruiden en specerijen naar wens, spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier en laat de groenten 45 minuten tot een uur roosteren in de oven op 150 graden. Gebruik biologische groenten, want je eet de aardappels met schil en al. Was de (zoete) aardappel, kerf overdwars licht in en leg op een bakplaat. Neem bijvoorbeeld een gewassen rode biet of pastinaak (de laatste kun je het beste even schillen van tevoren, de biet pel je heel makkelijk na afloop), vouw er aluminiumfolie omheen (zorg dat het goed dicht zit) en leg de groenten voor 45 minuten tot een uur in een oven van 200 tot 220 graden.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer