:

Ecologische voedsel filosofie

Amy Kuijpers
Amy Kuijpers
2025-08-23 13:24:52
Count answers : 19
0
Je bent wat je eet. Het cliché ‘je bent wat je eet’ is nog nooit zo waar geweest als nu. Wie op pad wil door het voedsellandschap kan nergens op terugvallen, maar staat er helemaal alleen voor. Wist je bijvoorbeeld dat Jean-Jacques Rousseau de reden is dat steeds meer mensen biologisch eten? Of dat vegetariërs hun dieet danken aan een Brits filosofiegenre dat utilitarisme heet?
Rik Willemsen
Rik Willemsen
2025-08-23 11:19:09
Count answers : 21
0
Net als wijzelf, zijn planten wat ze eten. Als je planten slechte voeding geeft, produceren ze slechte voedingsproducten. Maar als je ze betere voeding geeft, produceren ze uiteraard gezondere en meer voedingsrijke producten voor ons. We moeten weer terug naar het eten van gezond biologisch voedsel om ons immuunsysteem te versterken en zo ziekten tegen te gaan. Hetzelfde geldt voor onze planten: goede voeding creëert een gezond en actief immuunsysteem dat bescherming biedt tegen alle natuurlijke bedreigingen, precies zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Jurre Koç
Jurre Koç
2025-08-23 09:35:02
Count answers : 22
0
Een paar stappen om een gezonde voeding te volgen zijn: eet geen voedsel dat is gemaakt in gebouwen waar iedereen een operatiemuts op moet, het is geen voedsel als het in elke taal hetzelfde heet.
Mick Sahin
Mick Sahin
2025-08-23 08:19:47
Count answers : 22
0
De kracht van gezonde voeding Hoe eet ik zo gezond mogelijk? Het ging hem er om dat iedereen eenvoudig, onbewerkt en voedzaam voedsel moest eten - in overeenstemming met zijn lichamelijke gesteldheid. Zijn stelregel was: "Laten we verstandig en niet te eenzijdig te werk gaan. Volgens Kneipp zijn eiwitvrije voedingsstoffen - zoals vetten - inderdaad nodig voor een goed functionerend metabolisme, maar moet met mate worden geconsumeerd. “ Het vegetarisch dieet is over het algemeen smakelijker dan het vleesdieet. ” Kneipp's recept voor gezonde voeding: regionaal, duurzaam & huisgemaakt Er is dus niet veel voor nodig om de voedingsfilosofie van Kneipp over te brengen naar het hier en nu. Volgens zijn advies moet er bij de bereiding van groenten en fruit op worden gelet dat deze niet door overmatig koken of stomen van hun natuurlijke voedingsstoffen worden ontdaan. Op balkons en in tuinen groeien vooral voedingsmiddelen die inheems zijn in de regio. Wat er ook op ons bord belandt, we moeten het met smaak opeten. Of in de woorden van Sebastian Kneipp: "Het is het plezier van het gehemelte dat de halve wereld in beweging zet."

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer