:

Vegan patisserie technieken

Puk van der Linden
Puk van der Linden
2025-08-23 10:52:12
Count answers : 22
0
Ik ben nu al meer dan een halfjaar aan het experimenteren met veganistisch bakken. Bakken zonder ei Je kan op veel verschillende manieren een heerlijke taart maken zonder ei. Lijnzaad is heel geschikt voor beide doeleinden. Kokosolie is heel goed geschikt om in koekjes of taartbodems ei te vervangen, zodat het goed gaat binden. Ook banaan, appelmoes of chiazaad zijn ingredienten die je kunt gebruiken. Een andere manier om je taart of cake goed te laten rijzen, is door de combinatie van appelciderazijn en baking soda/bakpoeder te gebruiken. Tot slot zijn er ook nog gebaksoorten waarin eiwitschuim nodig is, zoals macarons, toetjes of pavlova. Hier kun je aquafaba voor gebruiken, wat vocht van peulvruchten is wat je opklopt.
Giovanni van Dongen
Giovanni van Dongen
2025-08-23 10:04:03
Count answers : 14
0
Soms kun je het heel simpel houden en vervang je simpelweg de roomboter door vegan margarine. Eieren zijn soms één op één te vervangen met bijvoorbeeld een flax egg. Een flax egg is een eetlepel gemalen lijnzaad met een klein beetje water, een eetlepel maïzena of een theelepel bakpoeder met een eetlepel azijn, afhankelijk van de functie van het ei in het originele recept. Toch kan het ook zijn dat de receptuur totaal veranderd moet worden als je een veganistische versie wilt maken. Bij de cake van de chocoladetaart worden sojamelk, olie, bakpoeder en azijn gebruikt die in een cake met dierlijke producten de functie zouden hebben van zowel roomboter als eieren.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Merel van den Broek
Merel van den Broek
2025-08-23 08:16:30
Count answers : 23
0
Met trial en error en veel doorzettingsvermogen bedenkt Daphne Giesberger, productontwikkelaar bij taartencafé Rose & Vanilla, nieuwe vegan taartjes. Mark Potma van de Bijenkorf Bakkerij probeert continue vernieuwend te zijn. Traditioneel bak je met tarwebloem, boter, eieren, melk en suiker. Alternatieven worden steeds beter, vegan wordt gelijkwaardig. Bij de Bijenkorf is een vegan taart te koop en een vegan gebakje. Acht jaar geleden had de Bijenkorf een uitgebreid vegan assortiment. De perceptie is toch dat vegan minder lekker is. Tegenwoordig zetten we ‘plant based’ op de verpakking. Is hetzelfde, klinkt lekkerder.
Bastiaan Douglas tot Springwoodpark
Bastiaan Douglas tot Springwoodpark
2025-08-23 08:07:33
Count answers : 20
0
Door hun eigenschappen en functies te begrijpen zullen je bakkunsten drastisch verbeteren. Met deze kennis leer je zowel om bestaande recepten te veganizen, als om je eigen perfecte nieuwe vegan recepten te creëren. Je leert alle stappen binnen de recepten met onze handige instructievideo’s. Indien nodig beantwoordt hij je vragen over de technieken en recepten die in deze masterclass aan bod komen. Naast de Big Five leer je een belangrijke les over speciale ingrediënten voor vegan bakken.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer