Wanneer je quiche maakt, bak je dan de bodem van tevoren?
Anouk van de Brink
2025-08-22 16:48:08
Count answers
: 17
0
Onze tip: bak ‘m van tevoren een kwartiertje blind, en daarna nog vijf minuutjes zonder vulling.
Bak je ‘m blind, prik dan aardig wat gaatjes met een vork in de bodem en zijkanten, zodat het deeg niet teveel uitzet.
Joël van den Brink
2025-08-22 16:12:43
Count answers
: 22
0
Tenslotte bak je de quiche, en ook de korst en bodem, tegelijkertijd.
De bodem wordt niet tevoren blind gebakken.
Wil je echt een zo knapperig / luchtig mogelijke bodem, bak hem dan inderdaad tevoren.
Het maakt eigenlijk niet uit of je hem 's ochtends voorbereid en 's avonds bakt, 's ochtends maakt en bakt en 's avonds opwarmt of 's avonds pas in één keer door klaarmaakt.
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C gaar en goudbruin.
Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minut Lees meer
Lindsey Çiçek
2025-08-22 16:03:42
Count answers
: 20
0
Wat altijd werkt is het blind bakken van de bodem, daardoor heeft de bodem al een voorsprong voordat de vulling erin gaat.
Na de volledige baktijd uit het recept, haal je de volledige vorm van de quiche af en bak je de quiche nogmaals 10 – 15 minuten zodat zowel de bodem als de bovenkant mooi bruin gebakken zijn.
Dit laatste werkt voor mij altijd erg goed.
Meestal bak ik een quiche iets verder van tevoren en is dit de manier waarop ik de quiche opwarm.
Zonder vorm en direct op de bakplaat, wel met een bakpapiertje eronder uiteraard.