:

Hoe weet je of quiche gaar is?

Julie Pons
Julie Pons
2025-08-22 18:05:02
Count answers : 21
0
De minimale baktijd is zeker 30 minuten, op 180 of zelfs 200 graden. Steek een satéprikker in het midden van de taart om te kijken of het gaar is. De vulling mag nog licht vochtig zijn, want de quiche gaart nog na, wanneer het uit de oven komt.
Yinthe Hak
Yinthe Hak
2025-08-22 16:53:16
Count answers : 14
0
Quiche is gaar als de korst lichtbruin is en de vulling stevig is. Een quiche is precies gaar als het midden nog een beetje wiebelt. Bak de quiche laag in de oven, zodat de quiche goed van onderen wordt verhit. Bak de bodem in ca. 15 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven. Bak de bodem met het losgeklopte ei ca. 5 minuten voordat je de vulling toevoegt.

Lees ook

Hoe krijg je de bodem van een quiche krokant?

Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier Lees meer

Hoe lang moet quiche?

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C gaar en goudbruin. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minut Lees meer

Imke de Boer
Imke de Boer
2025-08-22 15:11:20
Count answers : 18
0
Doe de prikkertest, net zoals bij een cake. Als de vulling gestold is en stevig blijft, blijft er niets kleven aan je vork of tandenstoker. De quiche hoort ook niet te ‘wiebelen’ als je de bakvorm beweegt. Laat de quiche na het bakken even afkoelen en verwijder dan pas de vorm. Bak je quiche 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet op het einde enkele minuten de grillfunctie aan, voor een mooi goudbruin (kaas-)korstje.