:

Hoe krijg je de bodem van een quiche krokant?

Annemijn Martens
Annemijn Martens
2025-09-18 07:10:29
Count answers : 34
0
Bak het deeg blind: Doe het deeg in de vorm en leg er een groot vel bakpapier op. Vul de vorm met een steunvilling (bakbonen, rijst of linzen). Bak de taartbodem 10 à 15 minuten voor in de op 160°C voorverwarmde oven. Neem het bakpapier weg, laat het deeg afkoelen en voeg daarna pas de vulling toe. Roerbak de groenten in plaats van ze te koken. Zorg ervoor dat je ze op hoog vuur kort en droog bakt. Strooi een laagje paneermeel of gemalen beschuit op de bodem om het extra vocht op te nemen.
Youssef Vial
Youssef Vial
2025-09-09 14:50:40
Count answers : 38
0
Bak het deeg blind voor je het belegt. Dat betekent dat je het deeg, voorzien van een 'fake' vulling, vooraf al wat bakt omdat het meer gaartijd vraagt dan de 'echte vulling'. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik erin met een vork. Leg er een vel bakpapier over en vul het met een 'blinde' of 'fake' vulling: bedek het met proppen aluminiumpapier of gedroogde peulvruchten. Bak de taartbodem 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal de quiche na het bakken uit de taartvorm en laat hem afkoelen op een rooster zodat er voldoende lucht kan circuleren onder de bodem.

Lees ook

Hoe lang moet quiche?

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C gaar en goudbruin. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minut Lees meer

Wat is het verschil tussen een hartige taart en een quiche?

Een quiche vind ik eigenlijk hetzelfde als een hartige taart. Ik vind persoonlijk dat quiches iets Lees meer

Wout Bosch
Wout Bosch
2025-08-30 17:34:02
Count answers : 26
0
Wat altijd werkt is het blind bakken van de bodem, daardoor heeft de bodem al een voorsprong voordat de vulling erin gaat. Als je altijd last hebt van een bodem die maar niet gaar wil worden, dan kan het helpen om de bovenkant van de quiche af te dekken en de quiche zo ver mogelijk onderin op een dichte bakplaat te zetten. Na de volledige baktijd uit het recept, haal je de volledige vorm van de quiche af en bak je de quiche nogmaals 10 – 15 minuten zodat zowel de bodem als de bovenkant mooi bruin gebakken zijn. Nog een laatste tip is het gebruik van een quichevorm waar gaatjes in zitten. Hierdoor bakt de bodem van je quiche nog beter en knapperiger.
Merle Bave
Merle Bave
2025-08-22 16:40:17
Count answers : 32
0
Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier in de vorm. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet rijst, leg je er iets zwaars op zoals gedroogde peulvruchten, rijst of zout. Bak de bodem in ca. 15 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven. Bak de quiche laag in de oven, zodat de quiche goed van onderen wordt verhit. Bak de quiche op een voorverwarmde bakplaat. Houd de vulling zo droog mogelijk. Knijp bijvoorbeeld het vocht uit voorgekookte (blad)groenten en dep groenten goed droog. Zwengel kruiden in de slacentrifuge. Kook of bak groenten die veel vocht bevatten eerst voor.

Lees ook

Hoe krijg je een stevige quiche?

De bodem moet namelijk niet heel zacht zijn, maar wel lekker stevig. Een te slappe bodem kun je opl Lees meer

Hoe voorkom je een natte bodem bij quiche?

Wat altijd werkt is het blind bakken van de bodem, daardoor heeft de bodem al een voorsprong voordat Lees meer