:

Welke kaas wordt gebruikt in Franse uiensoep?

Lucy van Leeuwen
Lucy van Leeuwen
2025-08-20 12:07:29
Count answers : 21
0
Voor de échte Franse uiensoep met kaascroutons, gebruik je geraspte Emmentaler of Gruyère. Dat is helemaal niet zo’n dure soep om te maken. De kaas is het duurste ingrediënt dat gebruikt wordt, maar (en dit heb je niet van mij – sst), ook daar zou je op kunnen besparen door Hollandse kaas te gebruiken. 100 g Emmentaler of gruyère – geraspt
Evelien Ellis
Evelien Ellis
2025-08-20 10:33:37
Count answers : 15
0
De klassieke uiensoep wordt bestrooid met geraspte Gruyère. Er wordt een snee geroosterd stokbrood dik bestrooid met Gruyère op de soep gelegd. Heerlijk zijn ook kazen als Comté, Beaufort of gewoon extra belegen boerengoudse. Neem liever geen Parmezaan want die is te droog. Neem in elk geval een stuk kaas dat je zelf erover raspt en liever geen voorgeraspte kaas.

Lees ook

Wat is het verschil tussen bisque en soep?

Bisque wordt nergens expliciet beschreven als zodanig in de context van de vraag naar soep, maar kan Lees meer

Waarom soep niet laten koken?

Bij groene groente soep, krijg je in elk geval met deksel koken bruine groente soep. Vraag kan je h Lees meer