:

Kan ik soep 12 uur koken?

Roos Zhang
Roos Zhang
2025-08-11 22:50:09
Count answers : 3
0
Hoe langer, hoe beter. Gemiddeld is 12 uur trekken lang genoeg om een heel goede bouillon te maken. Je kunt er echter voor kiezen om de botten nog langer te laten trekken. Voor kippenbotten geldt dat je deze wel 24 uur op kunt laten staan, voor runderbotten zelfs 72 uur. Hoe langer de tijd, des te meer voedingsstoffen er in de bouillon terecht kommen. Voorbereiding 15 Kooktijd 12 Totale tijd 12 15 Auteur: Marinka 1,5 – 2 kg runder- of kippenbotten en delen met veel bindweefsel 2 wortels, grof gesneden 2 uien, grof gesneden 2 of 3 stengels bleekselderij 3 laurierblaadjes 1 tl peperkorrels Halve bol knoflook (optioneel) 2 el appelazijn Water Voeg alle ingrediënten samen in een grote slowcooker. Schenk er net zo veel water bij tot alle ingrediënten onder staan, maar houd nog wel een paar cm over tot de rand van de pan. Breng het geheel aan de kook (de meeste slowcookerpannen kunnen op het fornuis). Zet de pan in de slowcooker, zet deze op de laagste stand en laat de bouillon 12 uur lang trekken. Schep na afloop de grote stukken uit de pan en schenk de bouillon door een zeef in een andere pan of grote kom. (Let op: de botten en andere dierlijke delen kun je nogmaals gebruiken om bouillon van te trekken, gooi deze dus nog niet weg) Laat de bouillon eerst op kamertemperatuur komen en zet deze vervolgens in de koelkast. Schep het vetlaagje van de bouillon af (dit vet kun je later heel goed gebruiken om vlees, vis of groenten in te bakken). Als het goed is, is de bouillon nu dik geworden en lijkt het op gelatinepudding. Vries eventueel een deel van de bouillon in voor later gebruik. Op zoek naar meer recepten voor de slowcooker? Bekijk dan mijn kookboek Paleo Slowcooker eens, met daarin 64 heerlijke recepten.
Mohamed Weijters
Mohamed Weijters
2025-08-11 21:35:06
Count answers : 3
0
De soep zou hooguit zuur kunnen worden en het vlees wel bederven. Je zou er dan ziek van kunnen worden. Rauwe balletjes horen in de soep gedaan te worden als deze aan de kook is zodat de balletjes goed en snel gaar kunnen worden. Of je er ziek van gaat worden zul je wel merken….het hoeft niet. Het is niet goed omdat zo te doen. De soep moet eigenlijk wel koken als de rauwe balletjes erin gaan totdat ze gaar zijn. Als ze ver genoeg is afgekoeld, moet ze wel de koelkast in.