Waarom soep niet laten koken?

Esmee van der Heijden
2025-08-11 21:38:24
Count answers
: 5
Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Doordat je deze stukjes groenten niet lang laat meekoken, behouden ze hun smaak goed.

Jacob Schakelaar
2025-08-11 21:01:40
Count answers
: 3
Bij groene groente soep, krijg je in elk geval met deksel koken bruine groente soep.
Vraag kan je heel simpel geantwoorden. Wat is verdampen. Het overgaan van fase, van vloeistoffen die hun kookpunt hebben bereikt. Soep of bouillon bestaat voor het grootste deel uit water. Dus met met deksel loopt het verdampte water weer in de pan, en zonder deksel verdampt het, en concentreer je je vloeistof.
Dus in principe meer smaak.
Er zullen echter ook wel wat etherische olieen e.d. verdampen maar dat is minimaal.
weet niet of het minimaal is.. lijkt me dat elke geur die verdwijnt, dat die weg is.. als hij in de pot blijft, evt met deksel, zou het misschien wel eens zo kunnen zijn dat er meer smaak van overblijft.
Kwa sterkte, zul je wel goed moeten opletten.. misschien wat minder vocht gebruiken..?
ik zeg ook zomaar wat nu..he...maar..dat begrijp je hopelijk wel.
ik kook eigenlijk altijd zonder deksel, dan zie ik tenminste wat er in de pan gebeurd.
Het is overigens niet goed voor het energie verbruik.
Er valt gewoon voor beide iets te zeggen.
Persoonlijke smaak zullen we maar zeggen.