Wat is het verschil tussen bisque en soep?

Niels Koçak
2025-08-11 22:44:46
Count answers
: 0
Een bisque is een deftige, gebonden soep, bereid met schaaldieren. Hij wordt nog weleens verward met bouillabaisse en vissoep. Mais non: bisque is toch echt een categorie op zichzelf. Want juist door die schalen te laten trekken, krijg je een smaakvolle, zeer verfijnde soep. Het is een romige soep, maar de basis is een verfijnde bouillon. Die maak je van de schalen en resten, groenten als wortel, prei, venkel en bleekselderij en veel kruiden. Ook gaat er altijd een glaasje drank in: witte wijn, vermout of een glas cognac. Tomatenpuree zorgt voor de kleur en room en boter zijn ook onmisbaar: dit is een typisch Frans soepje, dus denk aan volvette smaken.

Tess de Gruijter
2025-08-11 18:25:35
Count answers
: 2
Bisque wordt nergens expliciet beschreven als zodanig in de context van de vraag naar soep, maar kan duidelijk onderscheiden worden van de soep door de manier waarop het wordt toegelicht in de recepten. Zo kan men lezen dat "De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben." Pureer de soep met graat en groenten grof voor je hem zeeft tot een bouillon, dan komt er extra smaak vrij.

Niels Aktaş
2025-08-11 17:16:11
Count answers
: 1
Bisque is een stevige en traditionele zeevruchtensoep die zijn oorsprong vindt in Franse kust- en vissersplaatsen.
Hoewel de ingrediënten variëren, blijft de essentie van de bisque trouw aan het origineel: een rijke en romige zeevruchtensoep boordevol smaak.
Een bisque van zeevruchten kan in de koelkast 4-5 dagen worden bewaard en worden opgewarmd om er steeds weer van te genieten.