:

Welke kaas op Franse uiensoep?

Philip van Munster
Philip van Munster
2025-08-20 13:45:59
Count answers : 14
0
De klassieke uiensoep wordt bestrooid met geraspte Gruyère. Gruyère wordt op de soep gelegd. heerlijk zijn ook kazen als Comté, Beaufort of gewoon extra belegen boerengoudse. Neem liever geen Parmezaan want die is te droog.
Senna Yavuz
Senna Yavuz
2025-08-20 12:26:22
Count answers : 21
0
Vaak wordt geraspte gruyère gebruikt, een kaas uit het westen van Zwitserland. Gruyère-kaas Verwarm alvast de oven op de grillstand voor op 250°C. Schenk de soep in vier kommen en leg op iedere kom een dikke plak stokbrood. Strooi royaal gruyère-kaas over de soep en plaats de komen 5 tot 10 minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is en er bovenop een bruin randje verschijnt. Vervang de gruyère-kaas eens door een andere Franse kaas, zoals Tomme of Saint-Nectaire

Lees ook

Wat is het verschil tussen bisque en soep?

Bisque wordt nergens expliciet beschreven als zodanig in de context van de vraag naar soep, maar kan Lees meer

Waarom soep niet laten koken?

Bij groene groente soep, krijg je in elk geval met deksel koken bruine groente soep. Vraag kan je h Lees meer

Roos van Geffen
Roos van Geffen
2025-08-20 12:06:42
Count answers : 23
0
Voor de échte Franse uiensoep met kaascroutons, gebruik je geraspte Emmentaler of Gruyère. De kaas is het duurste ingrediënt dat gebruikt wordt, maar (en dit heb je niet van mij – sst), ook daar zou je op kunnen besparen door Hollandse kaas te gebruiken.
Fem Rehorst
Fem Rehorst
2025-08-20 11:24:39
Count answers : 21
0
De hartige kaas op een knapperig stokbroodje maakt dit gerecht helemaal compleet. Rasp de kaas en snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.

Lees ook

Kan ik soep 12 uur koken?

Hoe langer, hoe beter. Gemiddeld is 12 uur trekken lang genoeg om een heel goede bouillon te maken. Lees meer

Wat zijn de populairste soepen in Frankrijk?

Franse vissoep Nog een soep waar de Franse keuken om bekend staat, vissoep! Van een rijkgevulde boui Lees meer

Elisa van den Velde
Elisa van den Velde
2025-08-20 08:41:21
Count answers : 21
0
De kaas die op Franse uiensoep gaat is gruyère. Leg een stokbroodje in elke kom en strooi er royaal geraspte kaas over. Rasp de gruyère. Strooi 1 eetlepel bloem over de uien en roer om tot deze is opgenomen door het kookvocht. Voeg daarna 1 liter water toe, het bouillonblokje en maal wat verse zwarte peper erboven. Snijd het stokbrood in plakken en rasp de gruyère. Zet de soepkommen enkele minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is en bruin begint te worden. Leg er meteen een paar extra sneetjes stokbrood met geraspte kaas naast. Want na dat eerste stokbroodje wil je er geheid nog wel een… Serveer de Franse uiensoep direct uit de oven.