:

Wat is een originele hotdog?

Nienke Steenbakkers
Nienke Steenbakkers
2025-07-16 14:41:38
Count answers : 5
0
Een originele hotdog bestaat uit een worstje dat oorspronkelijk uit het Frankfurt am Main van de dertiende eeuw komt. Het slagersgilde van Frankfurt bracht in 1852 een speciale varkensworst op de markt: een gekruid, dun, enigszins gekromd worstje, op lage temperatuur gerookt en vervolgens acht minuten lang in water gekookt, wat het de kenmerkende smaak geeft. De nieuwe lekkernij werd Frankfurter Würstchen gedoopt. Het invouwen in een hot dog bun begon in het tweede deel van de jaren 1860 in New York. Charles Feltman uit Hannover, die naar de Verenigde Staten was geëmigreerd, wordt genoemd als bedenker van de hotdog. In 1865 opende hij een bakkerij in Brooklyn, waar hij worstenbroodjes verkocht op het strand van Coney Island, wat een doorslaand succes was. Een andere versie beweert dat het idee om broodjes worst aan de man te brengen van de Duitse immigrant Antoine Feuchtwanger kwam, die in 1880 in Saint Louis, Missouri, ermee begon. Feuchtwanger gaf zijn klanten witte handschoenen in bruikleen om vers bereide worstjes te kunnen eten zonder vlekken te maken of de vingers te branden, maar de klanten gaven de handschoenen niet terug, waarna zijn echtgenote of broer hem op het idee bracht om de worstjes in een broodje aan te bieden.
Ruben Brugman
Ruben Brugman
2025-07-11 20:03:52
Count answers : 4
0
Een makkelijke maaltijd, in een handomdraai zet je deze New York style hotdogs op tafel. Zet de knakworsten op in koud water en breng aan de kook. Haal de knakworsten uit de pan zodra het water kookt. Verhit een klontje boter in een pan en bak de zuurkool circa 5 minuten. Snijd de broodjes open. Verdeel de knakworsten en de zuurkool over de broodjes. Serveer de hotdogs met de relish en mosterd.
Felix Mahieu
Felix Mahieu
2025-07-02 18:47:55
Count answers : 2
0
Een hotdog is een worstje, al dan niet samen met een speciaal, zacht broodje. Meestal wordt het geserveerd met tomatenketchup en/of mosterd en/of mayonaise, soms met zuurkool, relish, uitjes, of kaas. Als alternatief voor de zachte hotdogbroodjes worden ook wel sandwiches of piccolo's gebruikt. Een hotdog is een worstje, al dan niet samen met een speciaal, zacht broodje. Meestal wordt het geserveerd met tomatenketchup en/of mosterd en/of mayonaise, soms met zuurkool, relish, uitjes, of kaas. Als alternatief voor de zachte hotdogbroodjes worden ook wel sandwiches of piccolo's gebruikt. Een hotdog is een worstje, al dan niet samen met een speciaal, zacht broodje. Meestal wordt het geserveerd met tomatenketchup en/of mosterd en/of mayonaise, soms met zuurkool, relish, uitjes, of kaas. Als alternatief voor de zachte hotdogbroodjes worden ook wel sandwiches of piccolo's gebruikt.
Mads Cicilia
Mads Cicilia
2025-06-30 06:23:33
Count answers : 5
0
Simpel is het sleutelwoord voor de klassieke hot dog uit de Big Apple. Gemaakt met een hotdog roll, een licht gerookte hotdog worst, Amerikaanse mosterd en zuurkool. Maar zo nu en dan vind je ook de variatie met in tomatenpuree gesauteerde ui in plaats van zuurkool.
Jari de Ruiter
Jari de Ruiter
2025-06-18 11:22:15
Count answers : 5
0
Een heerlijke hotdog gemaakt van kwaliteitsvlees zoals je van ons gewenst bent. Een ambachtelijke worst in een natuurdarm. De hotdog zou geïntroduceerd zijn in 1487. De hotdog werd daar "Wiener" genoemd. De worsten stonden toen nog bekend als ‘Dachshund’, een Duits hondje dat wel wat weg had van de worst. In het Engels veranderde de naam al gauw naar hotdog. Historici gaan er vanuit dat de worsten al bij de introductie in Amerika met een broodje geserveerd werden. Rond het begin van de 20e eeuw leende hij handschoenen uit aan zijn klanten om hun handen te beschermen tegen de hete hotdog. Vaak kreeg hij de handschoenen niet meer terug en dus vroeg hij een bevriende bakker een speciaal langwerpig broodje te bakken waarin de hotdog kon worden vastgehouden.
Hidde Goudriaan
Hidde Goudriaan
2025-06-18 09:01:18
Count answers : 3
0
Een sappige worst in een (meestal) zacht broodje, geserveerd met lekkere toppings – tja, de hotdog is dan toch echt wel een icoon in de Amerikaanse eetcultuur. De oorsprong van de hotdog wordt toegeschreven aan Wenen in Oostenrijk, waar een soortgelijk gerecht als sinds de 17e eeuw bekend staat als de “wienerwurst”. Deze worst, gemaakt van rundvlees, varkensvlees óf een combinatie van beide, werd populair in heel Europa en werd al snel geassocieerd met de typisch Duitse eetcultuur. De hotdog zoals we die vandaag kennen heeft blijkbaar net als de hamburger een leuke geschiedenis. Een van de eerste vermeldingen van de hotdog in Amerikaanse kranten dateert uit de jaren 1860, toen kranten in New York City verslag deden van kraampjes die ‘dachshund sausages’ verkochten. Deze vroege hotdogs werden geserveerd in heel eenvoudige broodjes en waren populair bij zowel arbeiders als zakenlui die op zoek waren naar een snelle maaltijd.
Lindsey van Eck
Lindsey van Eck
2025-06-18 07:27:39
Count answers : 6
0
Het is een broodje met een worst, dat meestal geserveerd wordt met ketchup, mosterd en/of mayonaise en extra’s zoals zuurkool, augurken, uitjes en kaas. Volgens sommigen is de oorsprong terug te voeren op een eeuwenoud Germaans gerecht dat "dachshundwurst" werd genoemd. Het broodje en de worst werden in die tijd al geserveerd, maar niet samen. Het is pas in de 19de eeuw dat de twee werden samengevoegd om de hotdog zoals we die vandaag kennen, te maken.
Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
2025-06-18 07:13:36
Count answers : 6
0
Een originele hotdog bestaat uit een worstje in een broodje, waarbij je kunt kiezen uit verschillende toevoegingen zoals ketchup, mosterd en zuurkool. In het Ultieme New Yorks hot dog-recept wordt dit basisidee uitgebreid met het zoute van bacon, het zoete van ahornsiroop en de bijzondere smaak van truffelmayonaise. De bereiding begint met het mengen van suiker en ahornsiroop, waar de plakken bacon doorheen worden gehaald en gebakken in een koekenpan. De worstjes worden gaar gebakken. Vervolgens worden de broodjes besmeerd met ketchup, truffelmayonaise, mosterd of een combinatie hiervan naar smaak. Tot slot worden de worst, zuurkool en bacon op het broodje gelegd.