Welke veelvoorkomende fouten moet je vermijden bij het maken van vinaigrette?

Kevin Teunissen
2025-08-13 18:55:32
Count answers
: 12
Om te beginnen een basis waarbij je.TextUtils mist, zorg dat je de klassieke basis voor vinaigrette gebruikt, die bestaat uit mosterd, zuur, olie, peper en zout. Let op dat zuur kan variëren, zoals citroen of azijn, en experimenteer met verschillende typen azijn. Let verder op dat te veel zuur makkelijk te verhelpen is door honing toe te voegen. Daarnaast is een sjalot fijn, zeker als je deze fijn maakt door een knoflookpers. Zout losing in zuur, meng dit dus eerst, en giet al roerend de olie in een dunne straal bij de dressing om deze te laten emulsificeren. Verder moet je nog letten op de keuze van de olie, zoals extra vergine olijfolie die te heftige smaak kan geven, waardoor je deze beter kunt mengen met zonnebloem- of druivenpitolie. Tot slot moet je goed proeven en de sla en andere ingrediënten goed droog zijn, wat gemakkelijk te bereiken is met een slacentrifuge of door de sla in een theedoek te doen en deze heel hard te draaien.